Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Mother Teresa

“What is it with women and our obsession to "fix" men? Why is it that all of us –young, older, educated or high school dropouts, career women or housewives- love to play mother Teresa? Why are we drawn to men that need us? Why is it that even when we go for the powerful, self-sufficient male we find something that needs “fixing”? Be it their career, their personal issues, their relationship with their father, their siblings, their children or their dead cat! Is it innate in us? Do we do it simply because we care? Because society has taught us that women should nurse and support? Or do we do it because “fixing” him would mean that he is finally our Mr. Perfect and that we have managed the unmanageable task of changing a man.”

14 σχόλια:

ρίτσα είπε...

στην φαντασία μου που ήμουν μιτσιά εν ο άντρας που ήταν ο κυριάρχος, ο προστατευτικός

ντάξει, τωρά εμεγαλώσαμεν τζιαι είμαστεν οπαδοί μιας ισότητας σύφφωνα με τις κλίσεις του καθενού.

για κάποιο λόγο όμως, αρέσκω σε άντρες που θέλουν να είμαι εγώ η προστατευτική, να τους σάζω τα οικονομικά τους, να θυμώνω άμαν κάμνουν πελλάρες τζιαι να κατεβάζω τα μούτρα μου

REALLY, I AM NOT ENJOYING THIS

Marl3n είπε...

I wonder just the same. Kai na skefteis akoma kai to allo, to sindromo Florens Nightingale. Na mi dume ton arseniko arrwsto sto krevati, amesws 'ti 8eleis pasa mou? Eisai kala? Poneis polla...?'.

Aaayy, eimaste emeis adior8wtes, gi auto in need to fix anything else!

Sceptic Anonymous είπε...

Women date a man hoping to change him and men start dating a woman hoping that she will never change (especially looks wise). It is a painful compromise that leaves a lot to be desired.

We are not broken, we need no fixing, just you to accept us the way we are, messy, immature, slightly insensitive, ever obnoxious but deep down inside decent. We don't have to tick boxes to make you happy, we just have to be left to be. That's all.

ρίτσα είπε...

immature???

ενεκατάλαβα γιατί να σας δεκτούμεν immature ατε τζιαι ειμαι touchy με το θέμα.

οκ, ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την ευαισθησία, το συγύρισμα κλπ

αλλά αν εν για να βουρώ πουπίσω έναν μωρό πριν να κάμω άλλα, είμαστεν οκ, έχω σσίηλλο

τέλοσπαντων ντάξει, έτσι κι αλλιώς τούτα τα θέματα, surprise surprise, εν πας τον καθένα τι σηκώνει και τι βρίσκει cute αι τι annoying

Diasporos είπε...

SIgh... Then look for 'real' men that are secure in the balance between their masculinity and their femininity and can handle their issues with graceful wisdom, self-control, acceptance, etc etc. Stop dating boys!!
If somebody needs you to fix him, he'll keep breaking -it grows stale after 10 years hahahah.

Sceptic Anonymous είπε...

Η ανωριμότητα είναι σχετική έννοια. Π.χ. η πρώην μου δεν χώνευε το γεγονός ότι εγώ ήθελα να παίζω online games αντί να κάθουμαι και να ακούω ατέλειωτες συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων. Δεν με νοιάζει. Και το άλλο οι γυναίκες τις πλήστες φορές δεν 'πιάνουν' το χιούμορ των ανδρών και αυτόματα ό,τι μας αρέσει είναι ανώριμο. Αλλά στην ουσία μόλις γίνει μια κρίση εμείς ξεκαθαρίζουμε. Π.χ., δεν είχε που να μείνει και έπρεπε να μείνει στο δωμάτιο μου για τρεις εβδομάδες. Αν δεν ήμουν εγώ θα ήταν άστεγη στο Λονδίνο. Άσε που οι γυναίκες ούτε μια απόφαση δεν μπορούν να πάρουν, δεν ξέρουν τί θέλουν και πάντα περιμένουν από εμάς τα πάντα. Δεν με χαλά αυτό το σπορ, αλλά στο ελεύθερό μου χρόνο έχω την απαίτηση να κάμνω ό,τι βλακεία θέλω, όπως να παίζω ποδόσφαιρο με τους φίλους μου, ναι έχουν παραπάνω πλάκα που τις φίλες σου, να μεν πρέπει να είμαι κάθε δευτερόλεπτο μαζί σου και να μην νομίζεις ότι ο προορισμός μου είναι να εξυπηρετώ την κάθε σου ανάγκη. Γενικά είσαι μέρος της ζωής μου, αλλά όχι και η ζωή μου. Αν δεν σου αρέσει δικό σου το πρόβλημα.

drSpock είπε...

@Ritsa: Εσύ μπορεί να τους αρέσεις. Σ' εσένα όμως τι αρέσει? Γιατί στην τελική αυτό έχει σημασία.

Mar3en@: Νομίζω φταίει και οι κοινωνία για το συγκεκριμένο σύνδρομο που μας μαθαίνει από μικρές ότι εμείς πρέπει να είμαστε οι νοσοκόμοι και οι τροφοί. Προσωπικά, αν εν ένα πράγμα από το οποίο δεν πάσχω είναι το εν λογω σύνδρομο. Δεν μ' αρέσει να φροντίζω κανέναν όταν είναι άρρωστος και οταν είμαι εγώ προτιμώ να με αφήνουν στην ησυχία μου!

@Sceptic: Thats all very easy to say Sceptic αλλά σκέψου ότι εξελικτικά είναι η γυναίκα που πρέπει να επιλέξει (με βάση κάποια υποσυνείδητα κριτήρια) τον κατάλληλο σύντροφο και πατέρα των παιδιών της. Επομένως, πρέπει να τικάρετε κάποια κουτιά. Απλά εφόσον τικάρετε τα περισσότερα δεν θα επρεπε να θέλουμε να συμπληρώσουμε και τα υπόλοιπα. Αλλά επειδή όλοι ψάχνουμε πάντα το τέλειο (το οποίο δεν υπάρχει) προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που έχουμε όσο πιο τέλειο γίνεται. Ειδικά επειδή τα βιολογικά μας ρολογια κτυπούν δεξιά αριστερά και δεν έχουμε και χρόνο να βρούμε τον κ. Τέλειο, ο οποίος όπως είπαμε δεν υπάρχει!


@Διάσπορος: I never dated boys. Απέχω πολύ από το συγκεκριμένο σύνδρομο. Αλλά αυτό που λέω είναι ότι ακόμα και σε αυτούς τους πραγματικούς άντρες (παρεπιπτόντως δεν έχεις μικρότερο αδερφό εν εν?!) κάτι θα βρούμε που να χρειάζεται φτιάξιμο. Sigh...


@Sceptic (ξανά): Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα. Η ανωριμότητα δεν κρίνεται από το αν θέλει να παίζει ΡΣΡ με τους φίλους του ή να χοροπηδά μαζί τους όταν βλέπουν ποδόσφαιρο αλλά από το πως χειρίζεται τις σοβαρές καταστάσεις και από το πόσο ανεξάρτητος είναι. (Και όχι, το να τη φιλοξενήσεις για λίγο δεν είναι ακριβώς αυτό που εννοώ. Εξάλλου αν δεν περνούσε όλο το χρόνο της μαζί σου θα είχε και καμιά ρημαδοφίλη να τη φιλοξενήσει!) Στον ελεύθερο του χρόνο μπορεί να κάνει ότι θέλει (και ναι και οι φίλες μου έχουν παραπάνω χάζι που τους φίλους του) αλλά όταν είναι μαζί μου θα είναι μαζί μου. Κανενός ο προορισμός δεν είναι να εξυπηρετεί τις ανάγκες κανενός. Αυτό δεν είναι αγάπη είναι δουλεία. Αλλά μέρος της ζωής σου είναι ο σκύλος σου όχι η σύντροφος σου. Εγώ θέλω και απάιτώ να είμαι η ζωή σου.

-----------------------------
"Το ποστ ήταν και ένα μικρό πείραμα που απέτυχε"

ρίτσα είπε...

σκεφτικέ
σίουρα, εν σχετική, συφφωνώ, μπορεί τζιαι εγώ άμαν πω του άλλου ότι αρέσκουν μου τα μίκιμαους να μου πει ότι είμαι ανώριμη.

γενικά συφφωνώ με τζιήνα που λέεις αλλά αυτό:

"Άσε που οι γυναίκες ούτε μια απόφαση δεν μπορούν να πάρουν, δεν ξέρουν τί θέλουν και πάντα περιμένουν από εμάς τα πάντα."

κύριελέησον μάνα μου, αν δεν εν τούτο μισογυνισμός, και τσουβάλιασμα, τότε τι ένι;

ρίτσα είπε...

ντοχτορ, τι ήταν το πείραμα;

μα έθθα μας πεις μπράβο δηλαδή;

ωωωωαααααα

Diasporos είπε...

dr

έ, έχω μικρόν αδελφόν ναι :-) εν 30 χρονών, κούκλος (έν αστειευκουμαι) , μετρημένος, τσιάκκος, πολλά καλό παιδί, σίγουρος για τον εαυτο του, πετυχεμμένος.

ρίτσα είπε...

xa xa xa :)

διάσπορε ήταν πολλά καλό τούτο, έτζιαι έσιεις τζιαι τίποτε εισητήρια για το γύρο του κόσμου, πιστούς φίλους, ευτυχία, χρυσόσκονη μες στο δισάκι σου;

;)

ρίτσα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ρίτσα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
drSpock είπε...

@Ritsa: Έχεις δίκαιο για το τσουβάλιασμα, εν το πρόσεξα. Shame on you Sceptik!

@Διάσπορος: Όνομα και διεύθυνση τωρά! (και δεν αστειεύομαι!)


-----------------------------
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έλαβαν μέρος. Say NO to animal testing.