Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Let the games begin!

Κατά γενική ομολογία έχω μια τάση να περιπλέκω τη ζωή μου. Ή μάλλον όχι τη ζωή μου. Τις σκέψεις μου και τις καταστάσεις. Με λίγα λόγια το «τόσο» το κάνω «ΤΟΟΟΟΟΣΟ»! Παρόλα αυτά, έχω ανακαλύψει προσφάτως ότι όσον αφορά τα αισθηματικά προτιμώ τις απλές καταστάσεις (στην αρχή τουλάχιστον!). Μι Τάρζαν, γιου Τζέην ένα πράγμα. Με κουράζουν απίστευτα τα παιχνίδια που παίζουν οι άντρες και οι γυναίκες για να κρατήσουν και καλά ένα επίπεδο και έναν εγωισμό και που απαιτούν τεχνικές Ηρακλή Πουαρό για να αποκρυπτογραφήσεις τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής! Και μπορεί να ξέρω πως παίζονται (γιατί είμαι και δεινή γνώστρια της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης!) αλλά αρνούμαι να τα παίξω. Και το κυριότερο, αν δεν τα έπαιξα όταν ήμουν 18 θα τα παίξω τώρα που γέρασα?! Και καλά να με ρωτά η συγκάτοικος τι να απαντήσει στο τάδε μήνυμα από τον τάδε γκόμενο –ο οποίος τι να εννοεί ακριβώς άραγε?!- για να του λέει αυτό το πράγμα αλλά να είναι και χαλαρή, αλλά να καλούμαι να τα παίξω κι εγώ?!!

Γουστάρεις άνθρωπε μου και είσαι και άντρας με α^**&%ια?! Δήλωσε ξεκάθαρα τις προθέσεις σου και θα σε ειδοποιήσω κι εγώ για τις δικές μου. Και μετά να παίξουμε όσα παιχνίδια θέλεις! Αλλά να ξέρω κι εγώ τι αντιμετωπίζω. Έχεις βγει για κυνήγι ή απλά έβγαλες το σκύλο βόλτα? Γιατί το παίζεις εκ του ασφαλούς με μηνύματα καπνού? Περιμένεις να σιγουρευτείς ή μήπως περιμένεις να βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα? Γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει! Αρκετή βοήθεια του κοινού πήρες! Εμένα μ’ αρέσουν οι δυναμικοί άντρες που ξέρουν να ρισκάρουν γιατί το αποτέλεσμα το αξίζει και με το παραπάνω και ξέρουν και να δέχονται την απόρριψη με αξιοπρέπεια γιατί καλύτερα να είσαι σίγουρος για το όχι παρά να διερωτάσαι για το ναι.

Α, στο διάλο! Συγχίστηκα πάλι!

17 σχόλια:

diasporos είπε...

0.001%.

Ανώνυμος είπε...

Πωωω!!! Πολλά ωραίο τούτο που είπες, "καλυτερα να είσαι σίγουρος για το όχι παρά να διερωτάσαι για το ναι"!
Άρεσε μου...

john είπε...

με το συμπαθκειο τζιολας αλλα εν τζαι πολλη που ειπες Διασπορε ! Ειμαστε ολοι υπερβολικα ανασφαλεις δυστυχως ...

Marl3n είπε...

I was with the same camp of thought as you, but then I reconsider. Ontws, me xalouse apisteuta i fasi apokriptografisis minimatwn, simperiforwn kai sizitisewn, alla diapistwsa oti kai emeis (the female agents), we are kinda like this. De lew oti oloi oi an8rwpoi einai etsi, alla isws i pleiopsifia. De 3erw an einai anasfaleia, hunting primal insticts or whatever...

As for the hunting part, you must admit is rather fascinating;p!

Sike είπε...

εγώ έφαα τους τόπους να βρω μιαν ερώτηση στο κείμενο που να της ταιριάζει η απάντηση του διάσπορου... τι εννοείς ο ποιητής;;;

drSpock είπε...

@Διάσπορος: Θέλεις να πεις εσύ ανήκεις στο 0.001%? Ζηλεύω ήδη τη γυναίκα σου και χαίρομαι που το γιο σου θα τον κάνεις άντρα με άλφα κεφαλαίο!


@Ανώνυμος: Μερσί. Ώρες ώρες λέω και πετυχημένα

@Marl3n: Το κυνήγι μ' αρέσει και μένα. Αλλά αυτό ακριβώς λέω. Ότι πλέον δεν είσαι σίγουρη αν όντως γουστάρει ο άλλος και σε κυνηγά για να παίξεις κι εσύ καταλλήλως ή απλά κάμνεις παραμύθκια με το νου σου (που το κάνουμε συχνά!). Μακάρι να ήταν όλοι οι άντρες κυνηγοί με πρωτόγονα ένστιγκτα (και σαβουάρ βιβρ!) αλλά που έτσι τύχη. Και δυστυχώς το 0.001% που λέει και ο Διάσπορος εν πολλά μικρό ποσοστό.

@Sike: Ήταν πλάγια ερώτηση. "Πόσοι άντρες ταιριάζουν στο χαρακτηρισμό της τελευταίας φράσης?" Προφανως πολύ λίγοι και αλί και τρισαλί στις έμορφες!

ρίτσα είπε...

ωραίο ποστ.
ε ντάξει. εσύ έκαμες τζιήνα που θέλεις απότι κατάλβα. ε έτζιαι να αναλάβεις τζιαι ούλλη την ευθύνη, αλλιώς πιάννουμε τζιαι ένα που το νηπιαγωγείο που εν τζιαι μαλαχτοί.

ρίτσα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Diasporos είπε...

αγαπητή δρ
(και φίλη σικέ)
έτσι ακριβώς το εννοούσα.
Πρέπει να περάσεις που πολλήν αυτογνωσία για να γίνεις Άντρας. Έν τους θωρώ συχνά. Γυρεύκω τους να γίνουμεν φίλοι.

Sceptic Anonymous είπε...

Εγώ νομίζω περιπαίζει μας η Σποκ. Ποιος άντρας θα έρτει να σου πει ξέρεις γουστάρω σε, στο ξεκάρφωτο; Ύστερα θα σου πουν ότι είσαι μουντάρης.

Υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε αυτά τα πράγματα. Πάτε για καφέ, για ποτό, και μετά βουτάς μεσά. Ποιος δηλαδή εν ψυχρώ λέει ξέρεις θέλω σε; Και σε πόσους εδούλεψε, επειδή το έχω εγώ μελετημένο, όταν πεις σε κοπέλλα σε γουστάρω εκάηκες κατά 90%. Είναι το τί κάνεις, και όχι το τί λες.

Άσε που υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Μπορεί να μην σε γουστάρει αρκέτα για χίλιους δυο λόγους. Υπάρχει άλλη (ναι γίνουνται και τούτα), δοκιμάζει την αγορά, σκέφτεται το, μπορεί κάτι πάνω σου να μην του αρέσει και ξέρω εγω.

drSpock είπε...

@Ρίτσα: Δεν είμαι σιγουρη ότι εκατάλαβα τι θέλεις να πεις. Τι να έκαμα?

@Διάσπορος: Αμαν τους έβρεις σφύρα (μας)!

@Σκεπτικ: Τώρα γιατί με αμφισβητείς (επανειλημμένως!)? Είπαμεν είμαι ολίγον άπειρη αλλά δεν είμαι και ηλίθια. Τα πρωτόκολλα είναι γνωστά και συμφωνημένα και αυτά που λέω εμπίπτουν στις αρχές του ΟΗΕ για τις διαφυλετικές σχέσεις! Ποιος σου είπε ότι δεν βρεθήκαμε 2-3 φορές και δεν έπαιρνε τα μάτια του που πάνω μου. Και ποιος σου είπε ότι δεν με κέρασε και ένα καφέ. Και ποιος σου είπε ότι δεν υπήρχε φλερτ. Εν να βουτήσει όμως ή θα μείνει να παίζει με τα κουβαδάκια του στην άμμο να ξέρω κι εγώ να πάω σε άλλην παραλία! Γιατί να κάθομαι να ασχολούμε με κάποιον που δε ξέρει τι θέλει ή δεν έχει το θάρρος να το αποκτήσει δεν είναι το στυλ μου.

Sceptic Anonymous είπε...

Καλά ρε κορίτσι μου μην συγχίζεσαι δεν σε είπαμε και καμπούρα.

Εσύ ξέρεις. Εγώ απλώς παίζω τον δικηγορό του διαβόλου.

:)

papoutsosiko είπε...

den mas ipes pothen en to pedi. genika oi vorioi evropeoi 'foounte' tes mesogiakes. tziai genika oi antres simperiferonte analoga me to pothen enni i kopelia.diladi an isoun eggleza emporouse na sou pi pou to proto date na pate spiti tou.me mia giaponeza pou genika san laos den antzizounte den tha tin filisis kan sto magoulo gia kalinixta. diaforetikes koultoures diaforetiki antimetopisi.genika aman i gineke en vorioevropea moundaroume aman en mesogiaki pame to pio arga.fisika oi kiprees en mia katigoria mones tous.

drSpock είπε...

@Skeptic: Δεν συγχίζομαι μαζι σου (ακόμα!). Τον άλλον σκέφτομαι και συγχίζομαι. Το αν είμαι καμπούρα ή όχι φαντάζομαι το ξέρεις :)

(Μπούενος Άιρες του χρόνου αν όλα πάνε καλά)


@Παπουτσο: το παιδί είναι μεσογειακό και δεν δικαιολογείται πολιτισμικό χάσμα. Οι Βόρειοι δεν μ' αρέσουν και είμαι ήδη μια κατηγορία που μόνη μου! Αλλά μερσί για την ανάλυση, χρωστώ σου μια μερίδαν αφέλια στο γάμο σου :)

Κουνούπι είπε...

Ρε δόκτωρ μου,

νομίζω εν οι γυναικες που παίζουν παραπάνω τούτον το παιγνίδι. Εξάλλου πάντα εν η γυναίκα που επιλέγει...

Η απάντηση μου σε όλα τούτα εν να μέν παίρνουμε τους εαυτούς μας τόσο στα σοβαρά γενικά. Αν και νομίζω έν τα καταφέρνω πάντα.

καλή συνέχεια

drSpock είπε...

@Κουνούπι: Ίσως, αλλά αυτός είναι ο ρόλος μας στο παιχνίδι. Όπως λες κι εσύ είναι η γυναίκα που επιλέγει. Αν ο άντρας όμως παίζει κρυφτούλι και έτσι και γιουβέτσι και θέλω και δεν θέλω τότε χάνει το ρολο του ειδικά αν με αυτό τον τρόπο υποχρεώνει τη γυναίκα να κάνει την πρώτη σαφή κίνηση και κατ' επέκταση να πάρει εκείνη το ρόλο του κυνηγού. Και μετά ξεκινά ο φαύλος κύκλος του "οι άντρες δεν υπάρχουν πια" και του "μας ευνούχισαν οι γυναίκες".

Στην προκειμένη περίπτωση ίσως να υπερβάλλω λίγο γιατί αντιλαμβάνομαι ότι η θέση του είναι λεπτή λόγω άλλων συγκυριών, αλλά από την άλλη πως θα παίξουμε το παιχνίδι του κυνηγού-θηράματος όταν ακόμα παίζουμε κρυφτούλι? Το αν ένας άντρας ενδιαφέρεται ή όχι θα έπρεπε να ήταν σαφές και τα παιχνίδια να ξεκινούν από κει και μετά. Αυτό είναι και το μόνο παράπονο μου :)

Heliotypon είπε...

Άσχετο:

Στο Blog μου ανέβασα πρόταση για ένα παιχνίδι που ίσως σας ενδιαφέρει. Ανοιχτό για συμμετοχή σε όλους κι όλες.