Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Εσύ τι αποσκληρυντικό βάζεις?

Σήμερα μπαίνοντας στο σπίτι ένιωσα ακριβώς όπως σε εκείνη τη διαφήμιση που ρωτά ο μάστορας την άσχετη νοικοκυρά τι αποσκληρυντικό χρησιμοποιεί. Ναι, εκείνη με τα φουσκωμένα πατώματα και το «καλά να πάθεις μωρή φτηνιάρα που τσιγκουνεύτηκες στο αποσκληρυντικό»!

Καταρχήν άνοιξα την πόρτα και ένιωσα κάπως περίεργα, σαν να μπήκα σε θερμοκήπιο. Μετά κοίταξα το πάτωμα και μου φάνηκε κάπως πολύ γυαλιστερό δεδομένου ότι έχω να σφουγγαρίσω μήνα. Έκανα ένα βήμα και παρατρίχα να φάω τα μούτρα μου. Και τότε το συνειδητοποίησα. Οι νευρικές μου συνάψεις έκαναν κλικ. Πλημμυρίσαμε!

Προσπαθώντας να εντοπίσω την αιτία άρχισα να σκέφτομαι. Είναι δυνατόν να άφησα τη βρύση ανοικτή το πρωϊ (ε..μεσημέρι) που έφυγα? Όχι! Πλυντήριο έχω να βάλω ένα μήνα (άρα δεν φταίει το αποσκληρυντικό, που βάζω και το καλό!), άρα τι σκατά γίνεται??? Έφτασα με απλωτές στο μπάνιο για να καταλάβω ότι κάτι έτρεχε (στην κυριολεξία) κάτω από τον ένα νιπτήρα. Κατέβηκα τρέχοντας και ειδοποίησα τον Κύρο Γρανάζη ο οποίος παράτησε τα πάντα και ανέβηκε τρεις τρεις τις σκάλες, ακολουθούμενος από τη μικρή που δε χάνει ποτέ θέαμα!
.
.
.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άσχετο χτίστη που έβαλε το πάτωμα του σαλονιού μου και τα πλακάκια γέρνουν όπου τους σφυρίσουν. Έτσι, το νερό πήγε προς την κουζίνα και γλύτωσε το σαλόνι και ο καναπές μου.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την υδατοπρομήθεια που μας κόβει το νερό και ευτυχώς σταμάτησε να τρέχει όταν έλειψε το ντεπόζιτο (αρκετά νωρίς) και γλύτωσαν τα παρκέ των υπνοδωματίων.

ΔΕΝ θέλω να ευχαριστήσω, τον μαλ#%%& που κατασκέυασε και πούλησε το κωλο$%#&**)%$ ελαττωματικό εξάρτημα για το οποίο αύριο θα γίνει μεγάλη φασαρία!!!

Θύματα: Το υπέροχο, καταπληκτικό έπιπλο του μπάνιου μου. Το μοναδικό πράγμα που ζήτησα να μου φτιάξει ο Κ.Γ. και που όταν το είδα είπα «ακριβώς έτσι το φανταζόμουν!». Το highlight της τουρνέ του διαμερίσματος μου. Αυτό που πάντα μπαίνει να θαυμάσει ο Κ.Γ. όποτε του επιτρέψω είσοδο στο σπίτι και μέσα του είμαι σίγουρη πως λέει «μα τι μάστρος είμαι ρε γα***το!».

Και δεν έχω και μια φωτογραφία «πριν» να το βλέπω να το θυμάμαι στα νιάτα του....

6 σχόλια:

Ασυγχώρητη είπε...

Τζίζας! Ελπίζω να φτιαχτούν όλα ντόκτορ! Έχεις ασφαλισμένο το σπίτι ?

Ανώνυμος είπε...

emm tha akoustw polla asxeti noikokira alla ti esti aposklirintiko? prepei na to valloumen panta? egw twra ematha ton xrwmatosillekti epitelous tzai sheroumai!! ppe pramata pou exw na mathw akoma..eprepe exei kanena vivlio gia aftes tis malakies.

mana mou re eisai krima..kai kserw pws einai na sindeesai me epipla kai alla apsixa, kai afta na katastrefontai..pairnei m polli kairo na kseperasw to xamo kapoiwn pramatwn (to keyring mou p ti skwtia-kserw esena en pio megalos xamos-alla klaiw to akoma p espase cos en sampws kai espasan oi anamniseis p to taksidi)
efxomai na mennen polla megali i zimeia kai to kostos..

the bastard; unshaved. είπε...

Tα φτηνά κάνουν τις πιο σοβαρές ζημιές!
Τι ηλίθια διαφήμιση..
Κατατάλλα, δεν μπορώ να καταλάβω πως στα καλά του καθουμένου άρχισε να τρέχει νερό.

το μάτι ίσως;;

Μαρικκού η Λυερή είπε...

Δεν πειράζει. Θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερες οι ζημιές.

Ανώνυμος είπε...

@Ασυγχώρητη: Ασφάλεια? What is this?? Ευτυχώς οι μόνες ζημιές είναι το προαναφερθέν έπιπλο που ο Κ.Γ. προσφέρθηκε μεγαλοπρεπώς να ξανακάμει -και καλύτερο- αλλά με τις δικές του ταχύτητες μακάρι να το έχω για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου! και μία μυρωδιά σαπίλας στο μπάνιο που δεν ξέρω αν θα φύγει με το να καθαρίσω γι'αυτό και το αναβάλλω επ'αόριστο.

@cake: Αποσκληρυντικό είναι μια ταμπλεττούα που βάζεις στο πλυντήριο για να διαλύει τα άλατα του νερού και να μεν μένουν στα εξαρτήματα του πλυντηρίου, να χαλάσει (μετά που καμιά δεκαετία), να πλημυρίσεις όταν βάλεις πλυντήριο και ο μάστορας-υδραυλικός να τρίβει τα χέρια του γιατί τωρά θα σου κόψει τη κκελλέ σου στο λογαριασμό!

@Bastard μου ετρύπησε το καταραμένο το σωληνάκι-σύνδεση (δεν είχα κουράγιο να μάθω περισσότερα) που μου έβαλεν ο Κ.Γ. πριν μερικές εβδομάδες για να φέρει εναλλακτική παροχή που την κουζίνα γιατί ετρύπησε μια σωλήνα στο πάτωμα! Μόνο που δεν πρέπει να κρατούν λιγότερο που ένα μήνα αλλά μια ζωή!(Γ*** τη λειψυδρία και τις λύσεις ανάγκης!).
Για το μάτι εσκέφτηκα το γιατί όσοι το έβλεπαν ελέαν μου πόσο ωραίο είναι αλλά αποφάσισα να τιμήσω το όνομα μου (drSpock) και να το ανάξω στη σφαίρα της λογικής και της κακαουσκιάς μου!

@Μαρικκού:Έχεις δίκαιο. Θα μπορούσα να κλαίω και τα παρκέ!

UrbanTulip είπε...

ξεμάτιασμα;