Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Μη με ξυπνάς απ’τις 6...ζζζζζζ

Ανέκαθεν είχα ένα μικρό πρόβλημα με το πρωινό ξύπνημα. Βασικά, το προτιμώ γύρω στο μεσημέρι. Έλα όμως που κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται το πρωϊ ντε και καλά! Επειδή, όμως, είμαι και οργανωμένη ξεκινώ με σχέδιο από το προηγούμενο βράδυ το οποίο πάει κάπως έτσι:

«Αύριο θα ξυπνήσω πολύ νωρίς, κατά τις 9 (οτιδήποτε πιο πριν είναι αξημέρωτα), θα πάω στην τράπεζα να πληρώσω την πιστωτική, μετά θα πάω μια βόλτα στο πανεπιστήμιο για κάτι διαδικαστικά και μετά θα πάω στη ¨δουλειά¨ γιατί το έχω παραχέσει και έχω ένα σωρό πράγματα να κάνω που αναβάλω ένα μήνα. Εντάξει? Εντάξει. »


Πέφτω για ύπνο γύρω στη 1 μετά από ένα επεισόδιο “CSI” και δύο “Sex and the City” και προσπαθώ να κοιμηθώ. Τίποτα. Καταρχήν γιατί δεν έχουν περάσει ούτε 12 ώρες από τότε που ξύπνησα και κατά δεύτερον γιατί έχω (άλλο) ένα μικρό πρόβλημα με τις εγκεφαλικές μου λειτουργίες. Δεν κάνουν shut down! Σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω να καπνίζω διάφορες ουσίες μήπως και κάψω μερικά εγκεφαλικά κύτταρα, αλλά αυτό είναι άλλο πόστ. Τέλοσπάντων, μετά από 1-2 ώρες καταφέρνω τελικά να κοιμηθώ.

Στις 9 χτυπά το ξυπνητήρι. Το κλείνω και γυρίζω πλευρό. Για μισή ώρα παραπάνω δεν χάθηκε ο κόσμος. Προλαβαίνω. Στις 10 ανοίγω τα μάτια, κοιτάζω με μισόκλειστα βλέφαρα την ώρα, σκέφτομαι ότι πρέπει να σηκωθώ αν είναι να προλάβω και τα ξανακλείνω. Στις 11 παρά τέταρτο, τα ξανανοίγω, σκέφτομαι πως είναι πολύ αργά για την τράπεζα και πως μπορώ να πάω και αύριο. Έχουμε περάσει ήδη στο πλάν Β. Σκέφτομαι ότι πρέπει να σηκωθώ και αλλάζω μαξιλάρι. Στις 11 και μισή, βλέπω το ρολόι, πανικοβάλλομαι, σκέφτομαι ότι πρέπει να σηκωθώ τώρα αν είναι να προλάβω τις διοικητικές υπηρεσίες στο Πανεπιστήμιο, ξεσκεπάζομαι και αλλάζω πλευρό. Στις 12 έχω περάσει στο πλαν C. Κι αύριο μέρα είναι για το Πανεπιστήμιο. Να σηκωθώ μόνο να πάω ¨δουλειά¨. Ξανακλείνω τα μάτια. Μία παρά τέταρτο αποφασίζω ότι είμαι πολύ γουρούνα και πρέπει οπωσδήποτε να σηκωθώ και να πάω ¨δουλειά¨. Βγάζω το ένα πόδι έξω από το κρεβάτι και μέχρι τη 1 έχω σηκωθεί.

Καθ’οδόν προς το μπάνιο σκέφτομαι ότι πρέπει να βιαστώ γιατί μεσημέριασε και δεν έχω κάνει τίποτε ακόμα. Στην επιστροφή από το μπάνιο, έχω αποφασίσει ότι που να τρέχω τώρα? Μπορώ να δουλέψω λίγο στον υπολογιστή στο σπίτι. Πλαν D!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xmm..Den ime i moni telika p misa to 3ipnitiri je opiodipote allo dolio meso p parapempei se prwino 3ipnima

Ασυγχώρητη είπε...

hahaha.. dr εγώ σε 15 μερούες εν να σηκώνομαι από τις 6 παρά τέταρτο για να πηαίνω σκολείουν. Εν να κτυπά το ξυπνητήριν τζαι εν να τζείνο το feeling ΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΚΩ ΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΚΩ.. ΖΩ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ.. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΙΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΧΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙΑ.. και μετά δουλειά..no alternatives! Μετά συνηθίζω και ξυπνώ και τα Σαββατοκυρίακα από τις 7.. και εν μπορώ να κοιμηθώ. sick sick sick behaviours.. :P

Sike είπε...

κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει...



ασυγχώρητη, είσαι δασκάλα και μένεις σε χωριο; ίντα ντετέκτιβ είμαι α.... *oink*

Unknown είπε...

Sike, μπορεί ναν δασκάλα τζιαι να εργάζεται σε χωριό. Είμαι ο αγαπητός σου Watson!!

drSpock σε καταλαβαίνω απόλυτα! Εγώ όταν έπρεπε αναγκαστικά να ξυπνήσω πρωί (μόνον σε εξεταστικές) έβαλλα τρία ξυπνητήρια. Τωρά που πάω δουλειά η ώρα 8 ζω ένα δράμα!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλε αν τύχει τζαι ξυπνήσω μετά τις 9, αρχίζω τζαι δκιαολίζομαι ότι έχασα τη μέρα μου άδικα, τζαι εμπορούσα να κάμω σσίλλια πράματα κ.τ.λ

Σόρυ επειδή είμαι λλίον σβηστή τζαι εν παίρνω εύκολα..από που συμπεράνατε ότι η ασυγχώρητη εργάζεται/ζεί σε χωριό?

Unknown είπε...

Cake,

En i3erw posi en i kinisi tis leukwsias alla an xreiazetai na xipnas 1 wra kai 45 lepta prin na piaseis douleia en kaaaaaamposi. Opote ipethesa oti ergazetai se xwrio j thelei tosin wra na paei..

To gegonos na 3ipna toso nwris epeidi areskei tis apokleiw to apo ta legomena tis.

Esi ti les?

Ανώνυμος είπε...

a naiiii...en to skeftikaa..ontws eimai polla svistaklas telika hehe

Ανώνυμος είπε...

@sike: Χαίρομαι που το ποστ ¨ξύπνησε¨ τον Σιέρλοκ Χόλμς μέσα σας. Εγώ πάντως πάλε εξύπνησα μεσημέρι.

@veganna: Σίγουρα δεν είμαστε μόνες μας.

@ Ασυγχώρητη: Το ξύπνημα πριν τις 7είναι ο κύριος λόγος που αρνούμαι να γίνω κυβερνητική. Μου παίρνει ένα μήνα να συνηθίσω να ξυπνώ νωρίς και ένα Σ/Κ να ξεσυνηθίσω!Καλό κουράγιο.

@Τσαρτελλούι:Είπαμε είσαι φοιτήτρια και δουλεύεις εθελοντικά που την εργατική σου καρδία για να μην σπαταλήσεις το καλοκαίρι σου (μόνο) σε ακολασίες και ύπνο????!

@cake: Έχεις απόλυτο δίκαιο. Όντως μέχρι να σηκωθώ πάει η μισή μέρα και επειδή ούτε όταν νυχτώσει μπορώ να δουλέψω έχω ένα μικρό περιθώριο φωτός γύρω στις 5 ώρες πριν τα παρατήσω. Αλλά τι να κάνουμε. Δεν καπνίζω, καφέ και αλκοόλ δεν πίνω. Να μην έχω κι εγώ ένα (!) μικρό vice?

Ασυγχώρητη είπε...

sike dear εν γίνεται να είμαι δασκάλα στην πόλη και να είμαι διορισμένη σε χωριό σαράντα λεπτά έξω από την πόλη; χεχε.. έτσι είναι

Ασυγχώρητη είπε...

Dr spock εσυνήθισα το ..εν οι πρώτες μέρες μετά που 2 μήνες διακοπών που εξύπνουν κατά μέσον όρον η ώρα 11-12.

cake μου είσαι ακόμα αρρωστούλλα;;

τωρά είδα ότι το τσαρτέλλι εδιαλεύκανε την υπόθεσην. Το επόμενο μυστήριο ..ποιο είναι το αγαπημένο μου χρώμα;;; :P

Ανώνυμος είπε...

Το Βυσσινί?

Ασυγχώρητη είπε...

το σκούρο μωβ ;)

mouzoura είπε...

tzino to csi tze ta 2 epeisodia sex and the city eginan mou tze mena aparaitita prin na tzimitho. tze as ksero ta logia apekso!