Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Καλλιστεία 2008

Πέτυχα χτες το βράδυ τα καλλιστεία Κύπρου και είπα να χαζέψω λίγο. Περιττό να πω ότι το μετάνιωσα. Όχι επειδή βλέποντας τις διαγωνιζόμενες έκανα δεύτερες σκέψεις για το παγωτό που έφαγα το απόγευμα (για τα γλυκά δεν νιώθω ποτέ τύψεις, είναι θέμα αρχής) αλλά μάλλον για το παγωτό που δεν έχουν φάει αυτές τα τελευταία δέκα χρόνια! Δεν ξέρω αν έφταιγε η τηλεόραση μου αλλά δεν κρατήθηκα να μην φωνάξω στην οθόνη: κάποιος να φέρει τον ενδοφλέβιο ορρό τώρα!

Δεν θα σχολιάσω τα συνηθισμένα των καλλιστείων που όλες έχουν για χόμπι το διάβασμα (του Κοσμοπόλιταν φαντάζομαι!) και το χορό, το πρότυπο τους είναι η μητέρα τους και εύχονται όλες παγκόσμια ειρήνη ενώ ταυτόχρονα είναι και τα απλά κορίτσια της διπλανής πόρτας! Όχι, γιατί μετά θα με πείτε κομπλεξική και ζηλιάρα ενώ οι άντρες θα προσθέσουν πως όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Θα σχολιάσω, λοιπόν, το οφθαλμοφανές (ελπίζω και εύχομαι όχι μόνο για μένα).

Από τις 15 φιναλίστ, οι 5 τουλάχιστον ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης από ανορεξία, 5 ήταν ένα βήμα πριν (στο στάδιο «κάνω το μοντέλο για ανατομία στην ιατρική στον ελεύθερο μου χρόνο») και ίσως 5 ήταν σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα. Και το χειρότερο ήταν ότι αυτές με την εμφανώς κάτι δεν πάει καλά φυσιολογία πήραν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στην κατηγορία: αρμονία σώματος! Μήπως κάτι δεν πάει καλά με αυτή την εικόνα?! Από πότε το φυσιολογικό και το ωραίο είναι το «μετρώ τα πλαϊτζια μου αντί προβατάκια για να με πάρει ο ύπνος το βράδυ»? Ποιός είπε σε όλες αυτές τις 17+ κοπέλες ότι αν δεν πεθάνουν της πείνας δεν είναι όμορφες? Γονείς και φίλους δεν έχουν να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά και να κάνουν κάτι (που.χου. να τις ταϊσουν!) πριν να φτάσουν στην κατάσταση το κεφάλι τους να φαίνεται τεράστιο σε σχέση με την υπόλοιπη?

Και θα κάνω και μία μικρή, κακεντρεχή διαπίστωση: οι 5 σχετικά φυσιολογικές κοπέλες είχαν το δικό τους σχετικά ικανοποιητικό βυζί, οι άλλες 5 είχαν το δικό τους μηδαμινό ή ενισχυμένο βυζί αλλά οι 5 ανησυχητικά κοκκαλιάρες διαγωνιζόμενες ήταν αυτές με την ενισχυμένη -βάλε κι άλλο γιατρέ μου- σιλικόνη! Όσο πιο κοκκαλιάρα ήταν η διαγωνιζόμενη τόσο πιο ογκώδης ήταν η σιλικόνη! Σε τουλάχιστον μία περίπτωση φαινόταν τόσο αφύσικο για το σώμα της που εγώ προσωπικά κακίζω τον πλαστικό που δέχτηκε να της το κάμει! Και το χειρότερο ήταν ότι μιλούμε για δεκαοκτάχρονες και δεκαεννιάχρονες. Που βρήκαν τα λεφτά για πλαστική στην ηλικία τους? Ποιός τους τα έδωσε και τις πταίει? (Δυστυχώς δεν γίνεται να φταίνε για όλα οι Αμερικανοί!)


Παρακαλώ κάποιος να επαναφέρει το αναγεννησιακό πρότυπο ομορφιάς πριν να εξαυλωθούν όλες οι μαθήτριες.


Α στο διάλο, συγχύστηκα πάλι!

Υ.Γ: τα παπούτσια δεν ήταν άσχημα πάντως!!

3 σχόλια:

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Πες τα!!!
Μαζί σου!!!
Ν' αγιάσει το στόμα σου, κούκλα μου...

Saigon

Ασυγχώρητη είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ σε κάποια φάση που άκουσα τους άλλους να σχολιάζουν ποια εν η πιο όμορφη εν άντεξα τζαι εφώναξα: ΡΕ ΜΑ ΕΝ ΘΩΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΥΛΛΕΣ ΕΝ ΣΚΕΛΕΤΟΙ; Ειδικά εκείνη η μικρή με την ενισχυμένη βιζοθήκη, ήθελα να την πιάσω και να την πάρω να φάει πίτσα.
Ούφ!
:P

Ανώνυμος είπε...

"ήθελα να την πιάσω και να την πάρω να φάει πίτσα"

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ