Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Fall cleaning

Το ότι η καθαριότητα δεν είναι η μισή μου αρχοντιά το ξανάπαμε. Το ότι μένω με κάποιον όμως του οποίου η καθαριότητα είναι ολόκληρη αρχοντιά, όχι.

Όταν, λοιπόν, εγώ λέω ότι θα καθαρίσω (α)"από γωνιάς", εννοώ ότι θα καθαρίσω μόνο το μέρος του πατώματος που φαίνεται αποφεύγοντας επιμελώς όλο το υπόλοιπο και όταν λέω ότι (β) θα πάρω αυτά που "βλέπει η πεθερά", εννοώ μια πεθερά με καταρράκτη σε προχωρημένο στάδιο! Αντιθέτως, ο περί ου ο λόγος, εννοεί ότι (α) θα σηκώσουμε όλα τα έπιπλα για να πάρουμε ΟΛΕΣ τις γωνίες και (β) ότι η πεθερά θα είναι το CSI με λάμπα UV. Άσε που δεν προλαβαίνω να αφήσω κανένα χαρτί σε κανένα τραπεζάκι. Μέχρι να γυρίσω και να κάτσω έχει ήδη πεταχτεί, ενώ τα πάντα πρέπει να τακτοποιούνται σε ορθές γωνίες! Αφού κουράζομαι μόνο που τον βλέπω να καθαρίζει!

Τέλοσπάντων, μην το συζητάς, ένα δράμα ζω!

Στα πλαίσια αυτού του δράματος, απεφασίσθει ότι το Σάββατο έπρεπε να καθαρίσουμε. Προσπάθειες μου να αναβληθεί επ' αόριστον η γενική καθαριότητα, έπεσαν στο κενό κυρίως επειδή είχε δίκαιο και το σπίτι ήταν ένα αχούρι. Με βαριά καρδιά πήρα το μπάνιο και πήρε τα υπόλοιπα. Μέχρι να συρθώ μέχρι το μπάνιο έτριβε ήδη τους πάγκους της κουζίνας και μέχρι να τρίψω τη μπανιέρα είχε ήδη σηκώσει τον καναπέ -πράγμα καθαρά περιττό κατ'εμέ αφού κάθομαι πάνω στον καναπέ και από κάτω καλύτερα να μην ξέρω τι έχει.

Τελικά, κάτω από τον καναπέ είχε κάτι πατάτες τηγανητές που μου έπεσαν πριν κάνα μήνα -και που είχα μαζέψει υποτίθεται- και οι οποίες είχαν ξυλιάσει αλλά ευτυχώς δεν μας έφαγαν οι κατσαρίδες. Βασικά, πήγαν να μας φάνε τα μυρμήγγια αλλά προνοητική καθώς είμαι είχα ψεκάσει και πέθαναν καθοδόν προς τις πατάτες τα καημένα.

Πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα ότι είχα εξαρχής δίκαιο που δεν ήθελα να ξέρω τι υπάρχει κάτω από τα έπιπλα!

4 σχόλια:

Pasxalina είπε...

Μόλις διάβασα τον τίτλο ένιωσα μια άρνηση...όχι! δεν είναι φθινόπωρο ακόμα!

Αγγελόσκονη είπε...

Μην νιώθεις μόνη...είμαι κι εγώ εδώ!! :) ακριβώς η ίδια κατάσταση...!! Ένα θα πω...σαββατόβραδο γυρίζουμε σπίτι 4:30 το πρωί!Σε όλη την επιστροφή για το σπίτι κάνουμε ερωτική εξομολόγηση στο κρεβάτι και σκεφτόμαστε να κοιμηθούμε με τα ρούχα...Μόλις μπάινουμε πάει στο μπάνιο ,ξαναβγαίνει, παίρνει το σκουπάκι και μου λέει..."πόσες φορές θα σου πω πως όταν χτενίζεσαι πέφτουν τρίχες στο πάτωμα;" και αρχίζει το σκούπισμα...!!

Μaya είπε...

έχω μια ένσταση και για το φθινόπωρο και για το καθάρισμα...

Υ.Σ. η ανάρτηση απολαυστική!

drSpock είπε...

@Πασχαλίνα: Σύμφωνα με το θερμόμετρο, όχι δεν είναι.

@Αγγελόσκονη:Εντάξει, τώρα νιώθω καλύτερα. Υπάρχουν και χειρότερα!

@Μαγια: Για το καθάρισμα, κάντες δύο.