Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μία σούπα στο 3 παρακαλώ!-up date

Ως γνωστόν, η σχέση μου με οτιδήποτε περιλαμβάνει εγκράτεια και αυτοπειθαρχία ομοιάζει με τη σχέση της Ντενίση με τα όσκαρ. Θα σκότωνε για να τα αποκτήσει αλλά στο τέλος θα της έμεναν τα 25 με ισόβια ή από τα τρία το μακρύτερο! Εξού και δεν έχω καταφέρει να κάνω ποτέ δίαιτα και αντ' αυτού προτίμησα να συμφιλιωθώ με τις υπέροχες καμπύλες μου τις οποίες διατηρώ αναλλοίωτες εδώ και μια δεκαετία.

Τους τελευταίους μήνες, όμως, εξαιτίας μιας ανεπανάληπτης γουρουνιάς πήρα κάνα δύο κιλάκια (ή 4-5 δεδομένου ότι τα, ομολογουμένως ένα νούμερο πιο στενά, παντελόνια που πήρα πέρσι δεν μου κάνουν πια!) και μετά από δύο μήνες γκρίνιας ότι πάχυνα πήρα τη μεγάλη απόφαση να κάνω δίαιτα για να επιστρέψω επιτέλους στα υπέροχα +5 κιλά μου που όλοι ξέρετε και αγαπάτε. Από σήμερα το μεσημέρι λοιπόν, κάνω για μια εβδομάδα τη δίαιτα της χορτόσουπας! (Και λέω από το μεσημέρι και όχι από το πρωί γιατί το μεσημέρι έφαγα ένα μπισκοτάκι που ήθελε η μικρή να διαπιστώσει αν έχει χαλάσει.)

Η δίαιτα είναι εγκεκριμένη από επιστήμονες υγείας και περιλαμβάνει τη σταδιακή αναγούλα από τη σούπα με όλα τα χόρτα που δεν τρώω στην πραγματική ζωή συν κάτι φρούτα και λαχανικά, συν λίγο κρέας από την τρίτη μέρα και μετά. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να φας όση σούπα θέλεις. Τα κακά νέα είναι ότι μάλλον δεν θα θέλεις!


Αν αντέξω μέχρι την άλλη Τρίτη σκέφτομαι να το συμπεριλάβω και στο βιογραφικό μου. Φυσικά μετά που θα το έχω γιορτάσει με μία πίτα σιεφταλιά!

........................................................................
Μετά από 3 μερές νηστείας, προσευχής και εγκράτειας με την οποία εξεπληξα ακόμα και τον εαυτό μου (τελικά όταν θέλω, όντως μπορώ!), έκανα ένα search για την εν λόγω δίαιτα και ανακάλυψα ότι δεν είναι endorsed από κανένα νοσοκομείο και πιθανότατα μούφα -αν και έχει και θετικά στοιχεία- οπότε σήμερα έκανα τη μεγάλη υπέρβαση και έφαγα...ένα πιάτο φακές.

Ελπίζω μόνο το 1 κιλό και κάτι ψιλά που έχασα να μου μείνει. Ή μάλλον να μη μου μείνει!

7 σχόλια:

Eólica είπε...

Γιατί ρε;; Εν πολλά ωραίες οι σούπες!! Δοκίμασε τοματόσουπα, μανιταρόσουπα, σούπα καρότο-πορτοκάλι, σούπα πράσο-πατάτα (αν τζιαι τούτη χρειάζεται τζιαι λλίο γάλα). Βάζε λίγο κρασί στα λαχανικά μόλις τσιγαριστούν τζιαι μετά που θα εξατμιστεί λίγο βάζε το ζωμό. Εγώ λατρεύω τις σούπες!! (φαίνεται, α;)

drSpock είπε...

@Eolica: Μμ, ναι αν περιελάμβανε τέτοιες σούπες ούτε εγώ θα είχα πρόβλημα αλλά δυστυχώς είναι πολύ συγκεκριμένη και περιλαμβάνει λάχανο, πιπεριές, κρεμμύδια και κυρίως σέλινο (μπλιάχ!). Και φυσικά καμία από τις μικρές πουτανίτσες που νοστιμεύουν τις δικές σου σούπες! Προς το παρόν περιμένω να ψηθεί η πατάτα που δικαιούμαι σήμερα και ελπίζω!

ανισόρροπη είπε...

Δοκίμασε να αλέσεις τη χορτόσουπα. Δεν θα ξεχωρίζουν τα χόρτα οπόταν δεν θα ξέρεις ότι τρώεις σέλινο και δεν θα κάμνεις μπλιάχ, σύν του ότι εν πιό ευχάριστη η γεύση. (TRUST ME)

Πρώτα βάλε τα λαχανικά στο μπλέντερ και μετά πρόσθεσε λίγο ζουμί να γίνει όσο πηχτή ή νερουλή θέλεις. Άμα βάλεις και λίγο πιπεράκι... γιάμ γιάμι!!! Τουλάχιστο όσπου να την βαρεθείς ;)

Ανώνυμος είπε...

kori drspock! Nomizw en tin idia diet pou kanoume! Einai tou memorial? Ekeini ti soup pou vazeis mesa kai kremmydosoupa? Simera eimaste sti3i mera mera me soup, laxanika k frouta! Aurio mpananes & milk! lalalalala...Keep it up kai ws tin triti na antallaxoume ta kg mas!

drSpock είπε...

@ανισόρροπη: Ναι, καλή ιδέα αλλά αλεσμένη την τρώω τη σούπα και εξακολουθεί να είναι μια αηδία. Ευχαριστώ για τήν ιδέα πάντως :)

@Άνώνυμη: Ναι! Μεγάλο σουξέ τελικά τούτη η δίαιτα. Κι εγώ στην τρίτη μέρα είμαι αλλά το πρόβλημα είναι ότι μισώ τόσο τη σούπα που προτιμώ να μην τρώω γενικά! Πάντως μέχρι στιγμής έχασα 1.5 κιλό οπότε θα το κρατήσω τουλάχιστον μέχρι μεθαύριο που έχει κρέας. Άτε, καλή μας όρεξην!

Ανώνυμος είπε...

tin eixe vrei o husby k tin kanoume mazi!Exei plaka pantws!Simera etoimasa salad bar me maroulosalad, pantzaria, kolokythia vrasta kai spanaki+ i soupa gia na min xexniomaste! Oute Green Monday na itan! O xalvas eleipe!
Ki egw exasa 1 k kati gr kg...Keep it up!!!

maria είπε...

καλημέρα! καλώς σε βρήκα!
εδώ και αιώνες προσπαθώ να βάλω σε πειθαρχία τον εαυτό μου όσον αφορά το φαΐ. αλλά δύσκολα.
όσο για τη χορτόσουπα.. με θύμησες μια φορά κι ένα καιρό που ήμουν φοιτήτρια κ έκανα χορτόσουπα κ έβαλα ότι είχε το ψυγείο... έγινε νόστιμη μεν αλλά την έτρωγα 1 βδομάδα. μάλλον είχε πολλά πράγματα το ψυγείο χα χα χα