Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

I am back

Επέστρεψα μόνιμα, λοιπόν, στην εναλία χώρα Κύπρο και μπορώ για πρώτη φορά και με πάσα ειλικρίνεια να πω ότι εν τέλει εδώ είναι και η χώρα μου και η πατρίδα μου και το σπίτι μου και όσα κακά και να έχει μπορώ τουλάχιστον τώρα πια να εκτιμήσω και τα καλά της.

Επίσης, έχω να πω ότι μισώ τις μετακομίσεις, ειδικά από χώρα σε χώρα, αλλά να ναι καλά οι κυπριακές αερογραμμές που δεν είπαν τίποτα για τα έξτρα κιλά!

Κλασσικά, το πρόσεχα 9 μήνες το σπίτι για να πάρω πίσω ολόκληρη την προκαταβολή μου και την τελευταία ημέρα που πήγα να κλείσω το φουτόν/κρεβάτι (ναι ούτε ένα κρεβάτι της προκοπής δεν είχα με 1200 λίρες ενοίκιο το μήνα!) το έσπασα! Ελπίζω να μη μου κοστίσει ο κούκος αηδόνι, που θα μου κοστίσει βέβαια αλλά τι να κάνω? Προφανώς είμαι πιο δυνατή από ότι νόμιζα. Να το προσέξω αυτό!

Έχω πάρα πολλά ρούχα, παπούτσια, καλλύντικά κλπ! Δεν το είχα συνειδητοποιήσει πλήρως μέχρι τώρα γιατί είχα και από μια γκαρνταρόμπα σε κάθε χώρα αλλά τώρα που τα είδα όλα μαζί το εμπέδωσα! Κάποια στιγμή, σύντομα πρέπει να μαζέψω το 1/3 τουλάχιστον και να τα πάρω στον Ερυθρο Σταυρό. (Παίρνουν ρούχα ακόμα φαντάζομαι?) Και φυσικά από αυτή τη στιγμή ξεκινώ εμπάρκο στις αγορές για οτιδήποτε εκτός από υπηρεσίες και αναλώσιμα/φαγώσιμα!

Φυσικά το ίντερνετ έχει πρόβλημα σύνδεσης ασύρματα και όλα τα άλλα δίκτυα που πιάνω και με είχαν βολέψει τα Χριστούγεννα είναι τώρα κλειδωμένα. Μα καμία εμπιστοσύνη πια στο γείτονα σου?! Τς τς τς.

Η κυπριακή τηλεόραση δεν έχει απολύτως τίποτα αξιόλογο -ή έστω πασσάμπλ!- να δεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας! Αφού κατάντησα να χαίρομαι όταν έχει μουντιάλ! Πρέπει οπωσδήποτε να βάλω καλωδιακή ή δορυφορική ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάτι καλό που προτείνετε, κατά προτίμηση και με γρήγορο ίντερνετ?

Το ξέρω ότι έχουμε έλλειψη νερού και συνήθως είμαι πολύ ευσυνείδητη αλλά δεν μπορώ να κάνω ντους με το νερό να στάζει λίγο λίγο! Πάντα τόσο χάλια ήταν η πίεση και απλά έχω καλομάθει ή έπεσε κι άλλο?



Αντιλαμβάνομαι ότι τα πιο πάνω είναι στην πλειοψηφία τους παράπονα/γκρίνια αλλά είπαμε, εναγκαλίζομαι και τα καλά και τα κακά. Απλά τα κακά τείνουν να βγαίνουν πιο εύκολα!

11 σχόλια:

UrbanTulip είπε...

Καλωσόρισες Spock!
το νερό ήταν πάντα χωρίς πίεση, η κυπριακή τηλεόραση γίνεται όσο περνά ο καιρός χάλια. Πήγαινε πάρε σύνδεση της προκοπής και όταν θα σαι σπίτι βλέπε σειρές.
Κατά τα άλλα...είναι όλα state of mind!

Fri είπε...

Καλώς επέστρεψες!
Και σου εύχομαι γρήγορη και ομαλή προσαρμογή :)
Από δουλειά τι έχεις στο πρόγραμμα τώρα; Ή καλοκαιράκι είναι και λες να το εκμεταλευτείς για απολαυστικές διακοπές;

Δέσποινα είπε...

Κι εγώ όταν επιστρέφω από Αθήνα στην Κρήτη τα ίδια ακριβώς περνάω και σκέφτομαι(ειδικά αυτό με τα καλλυντικά και τα ρούχα) που να πήγαινα και σε άλλη χώρα....
Πάντως καλή επιστροφή και καλή διαμονή!

nneerie είπε...

καλωσόρισες
μεν βάλεις τηλεόραση :)

ήρτες πας την ώρα για θάλασσες τζαι βόλτες

Sike είπε...

καλώστην καλωσόρισεν :)

οδηγούμε στην αριστερή μεριά του δρόμου

Marl3n είπε...

Welcome back. Kai simfwnw me ti Neerie, go to a beach, plenty to choose of :P

drSpock είπε...

Προς όλους: Μερσί, επήα ήδη παραλίαν και ήταν υπέροχα! Εν επερίμενα να κάμνει τόση δροσια αρχές Ιουλίου.
Αλλά τηλεοραση+ιντερνετ πρέπει να βάλω ας εν τζιαι για τις νύχτες του χειμώνα (βασικά εν το ίντερνετ που βιάζομαι τωρά όπως καταλαβαίνετε!). Σκέφτομαι cablenet. Τι λετε?

Antigonistyli είπε...

Εύχομαι να έχεις την πιο ομαλή προσαρμογή! Άντε και να πέρνουμε σειρά σιγά σιγά :ς
Ενημέρωσε μας για την (μη;) επιστροφή του ντιποσιτ! Εσιωνόστηκε χυμός πάνω στο χαλί μου και σκεφτουμαι το ούλη την ώρα! Λαλείς κι εσύ επρόσεχα το πώς τζιαι πώς! χχ

Sike είπε...

den exw cablenet alla akousa ta kalytera

exw primetel - second best maybe

Sceptic Anonymous είπε...

Κοίτα να δεις τώρα που θα φύγω εγώ θα ήρθες εσύ. Ακόμα περιμένω να μου πεις σε ποιο λεξικό βρήκες το διδακτορικό με ω. :P

drSpock είπε...

@Anti-I: Μέχρι στιγμής την καλύτερη. Αφού νομίζω ότι είμαι διακοπές. Που δεν είμαι! Για την προκαταβολή εν άκουσα ακόμα. Να ανησυχήσω?!

@Sike: Κι εγώ γι αυτό το αποφάσισα. Και είναι και το πιο γρήγορο ίντερνετ!


@Σκέπτικ: Timing is everything!
Εν ήβρα το διδακτω/ορικό στο λεξικό τελικά. Ήβρα το διδάκτωρ, του διδάκτορος οπότε θα συμφωνήσω στο ότι μπορεί να έχουμε και οι δύο δίκαιο και ουχί ο Μπαμπινιώτης. Τελική προσφορά!