Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Αλλαγές

Εδώ και κανα χρόνο έπαιζα με την ιδέα να κόψω τα μαλλιά μου. Ήθελα μια αλλαγή και ως γνωστόν, τι αλλάζουν πιο εύκολα οι γυναίκες?! Τα μαλλιά τους. Να γίνω ξανθιά το απέκλεισα με συνοπτικές διαδικασίες, οπότε τι μου έμενε? Το μάκρος.

Έτσι για την ιστορία να πω ότι από το δημοτικό έκοψα δύο φορές κοντά (σχετικά) τα μαλλιά μου, μία όταν τέλειωσα το λύκειο -και μου άρεσαν- και μία όταν τέλειωσα το πανεπιστήμιο -που δε μου άρεσαν! Όταν, λοιπόν, τέλειωσα και το διδακτωρικό (το βλέπετε φαντάζομαι που πάει με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα!) ήθελα μια αλλαγή. Σκέφτηκα να κάνω ένα μικρό τατουάζ -και όχι, δε θα έλεγε PhD and loving it!- αλλά με χάλασε το πόσο της μόδας έχουν γίνει και το γεγονός ότι γίνονται με βελόνες! Εν τω μεταξύ, τα μαλλιά μου μάκρυναν αρκετά και όποιον ρωτούσα μου έλεγε κατηγορηματικά, όχι να μην τα κόψω. Οπότε μου πήρε ενα χρόνο και δύο-τρεις επισκέψεις στο κομμωτήριο για να το αποφασίσω αλλά χτες πήγα έτοιμη για αλλαγή και αφέθηκα στα χέρια του -ήλπιζα έμπειρου και ταλαντούχου- κομμωτή.


Και σήμερα δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη!



Τουλάχιστον, όμως, δε θα χρειαστεί να τα ξανακόψω όταν τελειώσω και το μάστερ!


----------------------------------------------------------------
Παρατήρησα ότι με το κοντό νιώθω πιο παιχνιδιάρα ενώ με το μακρύ πιο σέξυ. Διερωτώμαι τι θα έλεγε ο Φρόυντ!

14 σχόλια:

Ασυγχώρητη είπε...

Σίγουρα θα έλεγε "Με γεια"!

Terra Incognita είπε...

Μακρυά αλλά περιποιημένα:)

Heliotypon είπε...

Δεν ξέρω τι θα έλεγε ο Freud, αλλά εγώ προτιμώ τα μακρυά. Μια απορία: Το master's προηγείται του διδακτορικού. Σε σένα πώς έγινε;

drSpock είπε...

@Ασυγχώρητη: Κι εγώ θα τον ευχαριστούσα!

@Terra: Πολύ αργά!

@Ηλιότυπον: Οι περισσότεροι άντρες προτιμούν τα μακρυά. Η εξελικτική ψυχολογία λέει ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι μακρυά μαλλιά έχουν συνήθως οι νεαρές γυναίκες (γόνιμης ηλικίας) και επομένως τα συνδέουν με τη γονιμότητα. Εγώ φαίνομαι από μακρυά πόσο γόνιμη είμαι οπότε δεν ετίθετο θέμα!
Για το άλλο περίεργο, διδακτωρικό έκανα κατευθείαν μετά το πτυχίο. Το μάστερ το κάνω τώρα που αποφάσισα τι θέλω να κάνω για να αλλάξω ελαφρώς κατεύθυνση. Ναι, είναι λίγο περίεργο αλλά τουλάχιστον δε μπορείς να πεις ότι είμαι συνηθισμένη!

Κασσάνδρα είπε...

Ο Φρόυντ είπε πολλές μαλακίες.. Αλλά για μαλλιά εν είπε. Ευτυχώς!!
Νομίζω το μακρύ μαλλί κάμνει μας να νιώθουμε πιο ασφαλής τζαι πιο σέξυ γιατί εν σαν να τζαι κορνιζάρει το πρόσωπο! Ενώ άμαν εν κοντά τα μαλλιά, το μόνο που φένεται εν τα χαρακτηριστικά του προσώπου!
Μπράβο σου πάντως! Εν πολλά τολμηρό το να κόψεις κοντά τα μαλλιά σου!
Και καλή τύχη με το μάστερ!
ΧΧ

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

ο φρόυντ ίσως να έβρισκε κάτι λιγότερο οθφαλμοφανές να σχολιάσει

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Δε σε έχω δει ούτε με μακριά ούτε με κοντά μαλλιά, αλλά είμαι σίγουρη πως μια αλλαγή είναι καλή πότε-πότε!
Με γεια σου!

Saigon

Neerie είπε...

εν πιο safe το μακρύ
but we love short!
(ομοιοπαθούσα)

Sceptic Anonymous είπε...

Διδακτορικό, πόσες φορές να το πούμε;

Fri είπε...

Με' γει΄ατο νέο look λοιπόν!

drSpock είπε...

Απάντησα σε όλους χτες αλλά μόλις είδα ότι ο βλόγγερ με έγραψε κανονικά. Επειδή βαριέμαι να τα ξαναγράφω, εν συντομία, έχετε δίκαιο και σας μερσώ όλους
@Φλεγόμενος: εννοούσα τη διάθεση όχι το μαλλί
και
@Σκεπτικ: Δε με νοιάζει τι λέει ο Μπαμπινιώτης το ένστιγκτο μου λέει με ω και δεν έχει κάνει ποτέ λάθος!Πως πάει η Τεχεράνη?

Sceptic Anonymous είπε...

Να σου πω τον Σεπτέμβρη. Τώρα είμαι Κύπρο. Αλλά μην επιμένεις για κάτι που ξέρεις ότι είναι λάθος. Άνοιξε άλλο λεξικό τότε!

drSpock είπε...

@Sceptic: Είμαι γνωστή πεισματάρα αλλά μόλις επιστρέψω θα ανοίξω το ΜΕγάλο Λεξικό της Ελληνικής γλώσσας του πατήρ μου (που έχει και δημοτική και καθαρεύουσα- γιατί εγώ κάπου το είδα δε γίνεται!) και θα μάθω πέραν πάσης αμφιβολίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο πατήρ, του πατρός...

Νομίζω να ανοίξεις και γραμματική καλού κακού...

:P

Sceptic (with a vengeance)