Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Budha collapsed out of shame

Δεν είναι συχνά που μια ταινία με επηρεάζει μετά που έχει τελειώσει. Τα ψυχολογικά θρίλερ τα αποφεύγω εξάλλου για αυτόν ακριβώς το λόγο. Αλλά ψες είδα μια ταινία η οποία με επηρέασε βαθύτατα και ακόμα τη σκέφτομαι.

Δεν την πέτυχα από την αρχή και για λίγο δεν ήμουν σίγουρη αν έβλεπα ταινία ή ντοκυμανταίρ, γεγονός που την έκανε ακόμα πιο συγκινητική. Πολλές φορές μάλιστα φώναξα στην τηλεόραση (τείνω να το κάνω αυτό, η μικρή λέει ότι επέλλανα τέλεια) παροτρύνοντας ακόμα και αυτόν που κρατούσε τη κάμερα -αν ήταν ντοκυμανταίρ- να την αφήσει και να κάνει κάτι.

Σήμερα τη γκούγκλαρα. Είναι μια ιρανική ταινία από μια πολύ νεαρη σκηνοθέτρια, η οποία πραγματεύεται μια μέρα στη ζωή ενός εξάχρονου κοριτσιού στο Αφγανιστάν που θέλει να πάει σχολείο. Έχει πάρει πολλά βραβεία συμπεριλαμβανομένου και ενός στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Απλά να πω ότι η μικρή είναι το πιο χαριτωμένο, έξυπνο και υπέροχο κοριτσάκι που έχω δει και το χειρότερο είναι ότι αν δεν είναι η καλύτερη ηθοποιός της γενιάς της τότε το ρεαλιστικότατο παίξιμο της πρέπει να οφείλεται στο ότι ουσιαστικά έπαιζε την καθημερινότητα της.

Δεν θα πω τίποτα άλλο πέρα από το ότι τη συνιστώ ανεπιφύλακτα και να τη δείτε δε με ενδιαφέρει πως!


-----------------------------------------------------------------

Για κάποιο λόγο δε με αφήνει να βάλω λινκ για το τρέιλερ, οπότε κάντε και κάτι μόνοι σας!

7 σχόλια:

Dr. Prixtis είπε...

orise despoinis: http://www.youtube.com/watch?v=t-t0vrUINzY

Fri είπε...

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα. Θα ψάξω να τη βρω...

psephis είπε...

Είναι γεγονός ότι χώρες που λέμε, με κάποια περιφρόνηση, "τριτοκοσμικές", μας καταπλήσσουν με διαμάντια κινηματογραφικά και άλλων μορφών τέχνης. Θα την αναζητήσω.

drSpock είπε...

@Prixtis:Σας μερσώ αγαπητέ μου :)

@Fri: Οπωσδήποτε!

@Psephis: Ίσως επειδή οι "τριτοκοσμικές" χώρες έχουν πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθούν από την καινούρια κολλεξιόν του Αρμάνι.

MoYsa είπε...

meta apo to post sou ekatsa kai thn brhka .. suggkinithika poli ... poli orea tainia /documentary gia mia toso diaforetikh pragmatikothta apo auth pou zoume emeis to 2010

Unknown είπε...

είναι μικρού μικους ταινία;

drSpock είπε...

@MoYsa: Χαίρομαι που σου άρεσε :)

@Φλεγόμενος: Όχι, πρέπει να είναι γύρω στη μιάμιση ώρα αν δεν κάνω λάθος.