Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Αλλαγές?

Χριστούγεννα σήμερα αλλά δε μου έκανε καμία εντύπωση. Ούτε καν το -πολύ- πρωϊνό ξύπνημα για να πάμε στην εκκλησία δε φανέρωσε καμία αλλαγή στις σκέψεις μου. (Ούτε καν αυτά που άκουσα στο μήνυμα του αρχιεπίσκοπου αλλά τέλοσπάντων!)





Νομίζω ο κυνισμός μου αρχίζει και με κατακλύζει.





'Η πάλι ίσως να χρειαζόμαστε νέο αίμα στην οικογένεια. Και παιδιά. Κυρίως παιδιά. Πάνε χρόνια που δεν έχουμε παιδιά στις οικογενειακές συνάξεις που κάθε χρόνο μικραίνουν όλο και περισσότερο. Νομίζω αρχίζω να καταλαβαίνω τις συνεχείς επικλήσεις των γονέων και παππούδων μου στα θεία για εύρεση γαμβρών και κατά συνέπεια εγγονιών και δισεγγόνων. Δεν έχει να κάνει τόσο με κοινωνικά πρέπει όσο με την ανάγκη τους να ξαναδούν το σπίτι γεμάτο. Από νέο αίμα και νέα ζωή. Συνέχεια στη δική τους ζωή. Η δική τους αθανασία.





Χρόνια τώρα φροντίζω να τους λέω προληπτικά ότι, από μένα τουλάχιστον, καλά κάνουν να μην περιμένουν εγγόνια και για χρόνια το πίστευα. Φέτος νιώθω κάτι να αλλάζει. Προς το παρόν βέβαια, περιμένω ο Άγιος Βασίλης να μου φέρει τη νέα συλλογή του Αρκά αλλά του χρόνου ή καλύτερα του άλλου χρόνου...ποιός ξέρει?





Αλλά και πάλι, προηγείται η αδερφή μου!





ΥΓ: Γι' αλλού το ξεκίνησα κι αλλού η ζωή (και το ποστ) με πήγε αλλά και πάλι εύχομαι

Χρόνια Πολλά και ό,τι επιθυμείτε!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala Xristougenna! sou efxomai tou xronou n avrethei kapoio mwraki stin oikogeneia (mes ta tsipitos isws?) kai na apolafsete tis giortes opws tous armozei!! filia!

Gourounella είπε...

Χρόνια Πολλά! Μήπως μας ανακοινώνεις την ύπαρξη γκόμενου; Γιατι λες του χρόνου, που σημαίνει τον έχεις έτοιμο και πάμε στο επόμενο θέμα!!! Ξεφτέρι η δικιά σου!! Δηλαδή πλέον υπάρχεις και εσύ στην μπλογκόσφαιρα που θες να γίνεις μάνα;;
Φιλιάα

Provato είπε...

χρόνια πολλά Δόκτωρ μας! κ καλά! πολλά φιλιά!

xxx

Heliotypon είπε...

Τη μια νομίζουμε ότι είσαι κυνική και την άλλη μας απογοητεύεις με τους πρωινούς σου εκκλησιασμούς... Μήπως το ένστικτο της αναπαραγωγής σου έχει κάνει κατάληψη και εμφανίζεται και με θεοτικές εκλάμψεις;

drSpock είπε...

@Cake: Επίσης! Πολύ καλή η πρόταση σου, να την πω στο Λαικό Καφεκοπτείο.Θα κάμουν τα μπρίκια τους χρυσά!

@Γουρουνέλλα: Καλή μου Γουρουνέλλα, έτερον εκάτερον. Το ένα δεν εξασφαλίζει το άλλο. Αλλά μην ανησυχείς, προς το παρόν τείνω προς την εισήγηση της Καιηκ και εξάλλου το "εγώ πότε θα γίνω μάνα?" είναι κατοχυρωμένο σε σένα και τη Δήμητρα Παπαδοπούλου!

@ΝταΣιηπ: Κυρίως καλά και με υγεία!

@Heliotypon: Κυνική είμαι, κουφή δεν είμαι! Και μόνο έτσι θα γλύτωνα τα ζάναξ που θα χρειαζόμουν από τη μουρμούρα της γιαγιάς, μάνας, θείων κλπ αν δε πήγαινα εκκλησία τα Χριστούγεννα! Όσο για το ένστικτο είπαμε, μόλις το πήρα μια υποψία, μην υπερβάλλουμε κιόλας!

Alice World είπε...

Χρόνια Πολλά. Ποτέ δεν ξέρεις ο νέος χρόνος ίσως σου φέρει πολλά περισσότερα απότι προσμένει.

psephis είπε...

Χρόνια πολλά και ευχές για μια πολύ καλή χρονιά από έναν καινούριο αναγνώστη!