Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Μετανοείτε γιατί χανόμαστε

Της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος σήμερα (βοήθεια μας), είπαμε να πάμε ομαδικώς στην εκκλησία. Η μήτηρ μου μας είχε προειδοποιήσει (κυρίως εμένα) εδώ και μέρες ότι θα πάμε, ότι θα είναι νωρίς το πρωί και ότι καλό θα ήταν να νηστέυσουμε κιόλας και να κοινωνήσουμε μπας και μας συγχωρεθούν οι αμαρτίες. Η εκδρομή δεν ήταν προαιρετική, δεν τους κάνω που δεν τους κάνω κανένα χατήρι, λείπω που λείπω 11 μήνες το χρόνο, το «κουμμουνίστρια» το έχει έτοιμο για μένα η γιαγιά μου, είπα να την κάνω τη θυσία για το καλό της οικογενειακής αρμονίας και για να γλυτώσω το μουρμουρκό. Σηκώνομαι, λοιπόν μες τα μαύρα χαράματα -7:30 για να είμαστε ακριβείς- ντύνομαι σεμνά αλλά κομψά, μη μας πιάνουν στο στόμα τους οι φαρμακόγλωσσες και πάμε αργοπορημένες με τη μικρή. Να μην τα πολυλογώ, κοινωνούμε, παίρνουμε αντίδωρο και καθόμαστε με τη γιαγιά μου. Κοιτάζουμε το αντίδωρο, το μυριζόμαστε και κοιταζόμαστε με τη μικρή. Το προσφέρουμε στη γιαγιά μου που έχει γερή κράση και στομάχι (που ποιον ήταν να πάρω άλλωστε?!) αλλά την είχε προλάβει ήδη η μήτηρ μου, η οποία και μας «ενθάρρυνε» να φάει η καθεμιά το δικό της.
Spock: Εν η ιδέα μου ή άρχισεν ήδη η αλκοολική ζύμωση?
Μικρή: ...? (μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι).
Spock: Μάλλον επερίσσεψε τους που την τελευταία φορά που ήρτα εκκλησία.
Μικρή: ... (Ξεροκαταπίνει και με κοιτάζει τρομοκρατημένη συνειδητοποιώντας το μάκρος χρόνου).
Γιαγιά (στη μικρή): Πιας το δευτεράκι και διαβασε τούντην προσευχή.
Spock: Προσευχήθου να μεν πάμε που το αντίδωρο
Μικρή: !

Τελικά προσεφέρθη αλτρουϊστικά η μήτηρ μου γιατί ως γνωστό, μάνα είναι μόνο μία!

4 σχόλια:

Anti-Christos είπε...

Και εγώ φύρνουμαι συχνά με τους βενιαμίν των οικογενειών που δεν σκαμπάζουν γρι από απλές έννοιες! Η δική μου να δεις τι με ρωτά, ώρες-ώρες, θα στα πω από κοντά! χχ

the Idiot Mouflon είπε...

Άμα είχε αλκοόλ έπρεπε να το φυλάξεις να κάνουμε απόσταξη... ίιιιιιιιχχχααααα !

Μaya είπε...

πολύ φθηνά την γλίτωσες,αφού ούτε καν λυποθήμησες, από την νηστεία και τα κεριά, να σε δει όλος ο κόσμος και να σε καμαρώσει όταν θα σου δίνουν χαστουκάκια και νερό για να συνέλθεις!
τελικά η μαμά και η γιαγιά σου άντεξαν το αντίδωρο;

drSpock είπε...

@Αντι-Χρηστος: Σε βλέπω τη δική σου και αυξάνω τη δική μου!

@Αγρινο: Άμα ειναι να περιμένεις που το αντίδωρο...
Η Θεία Κοινωνία είναι 100% αλκοοόλ!

@Μαγια: Τι να λιποθυμίσω?! 15 λεπτά πριν πήγαμε. Εξάλλου οι λιποθυμίες είναι μαστ τις Κυριακες που έχει και πιο πολύ κόσμο. Τι να φτουρίσει καθημερινή με 5 πλάσματα?!
Μια χαρά το άντεξαν. Είναι σκληραγωγημένες!