Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

New Year!

Δεν μ’ αρέσουν οι απολογισμοί και δεν κάνω ποτέ new years resolution. Για μένα η πρωτοχρονιά είναι απλά μια άλλη μέρα μετά την οποία θα πρέπει να θυμάμαι να αλλάζω τη χρονολογία στις ημερομηνίες μου.

Πέρσι, όμως, τέτοια εποχή με είχε πιάσει μια μικρή κατάθλιψη του τύπου τι κάνω με τη ζωή μου και που πάω από δω και πέρα. Με είχε πιάσει για πρώτη φορά η κρίση των late twenties και η συνειδητοποίηση του ότι μεγαλώνω (και μυαλό δε βάζω). Είχα χωρίσει και πριν μερικούς μήνες, ένωθα μόνη και έρημη, βλογ δεν είχα τότε να τα πω να ξαλαφρώσω, πήρα τον ακατανόμαστο μες στα μαύρα μεσάνυκτα. Με βοήθησε κάπως δε λέω αλλά η γενική μαυρίλα δεν πέρασε. Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο μέρος του 2008 πέρασε ζώντας μηχανικά και κλείνοντας ακαδημαϊκές εκκρεμότητες χωρίς ουσιαστικά να αφήνω τον εαυτό μου να πολυσκεφτεί το τι νιώθω. Γιατί τα θυμάμαι όλα αυτά? Γιατί χωρίς να έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό στη ζωή μου -ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει- φέτος τέτοια εποχή (τον τελευταίο καιρό δηλαδή) νιώθω αισιόδοξη. Την κρίση της ηλικίας την πέρασα πριν καν να έρθουν τα γενέθλια μου και για πολύ λίγο, νιώθω πιο ώριμη και ταυτόχρονα λιγότερο λογική (das ist gude!) και για πρώτη φορά έχω την εντύπωση ότι η ζωή μου παίρνει το σωστό δρόμο. Ξυπνάω το πρωϊ και ενώ ακόμα δεν βρίσκω κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να σηκωθώ στην ώρα μου (και μάλλον δεν θα βρω ποτέ!), εντούτοις χαμογελάω και βρίσκω πολύ περισσότερους λόγους για να χαμογελάσω κάθε μέρα. Βέβαια, κοιμάμαι εναλλάξ στις δύο πλευρές του κρεβατιού μου για να ‘κάτσει’ ομοιόμορφα πράγμα που θα ήταν πιο εύκολο αν κοιμόταν κάποιος πλάι μου, αλλά μικρό το κακό!

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά? Γιατί, εν μέρει, το χρωστάω και στο βλογ μου και κατά συνέπεια και σε όλους εσάς (όποιοι και να είστε) και σήμερα –πρώτη μέρα του 2009- θέλω να σας πω ευχαριστώ και καλή συνέχεια με τη νέα χρονιά που προμηνύεται αισιόδοξη!

14 σχόλια:

Gourounella είπε...

Καλή χρονιά! Αν μπήκε αισιόδοξα σίγουρα θα έχει τους καλύτερους οιωνούς! Σου εύχομαι ότι καλύτερο και τους καλύτερους για φέτος!
Γουρουνοφιλούρες!!

Eólica είπε...

Τελικά ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα είναι που κάνει όλη τη διαφορά. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, άλλο να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο και άλλο να το βλέπεις μισογεμάτο. Σου στέλνω θετική αιολική ενέργεια, όποια κι αν είσαι.

papoutsosiko είπε...

καλη χρονια

Unknown είπε...

Χαίρομαι πραγματικά! Καλή χρονιά! xxxx

Arahni είπε...

Kali hronia kai as sinehistei afti i avra thetikis energeias tou blogohorou!

Sike είπε...

όποια και νάσαι, όπου και νάσαι... try lying diagonally :]

x x x καλές χρονιές

travelbug είπε...

kali ke dimiurgiki xronia!!!

ρίτσα είπε...

μάνα μου μας ρεεε:)

καλή χρονιά, υγεία και χαρά

drSpock είπε...

@Gourounella: Merci, το αυτόν επιθυμούμεν και δι' εσάς! Και περαστικά.

@Eolica: Κατά βάσην είμαι απαισιόδοξος άνθρωπος, απόρροια του ότι από μικρή έβλεπα ειδήσεις, αλλά έχεις δίκαιο. Κάμνει διαφορά!

@Papoutsosiko: Επίσης και ό,τι ποθείτε!

@Tsartelloui: Εγώ να δεις! Άτε, καλή χρονιά και σε σένα!

@Arahni: Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

@Sike: Αρέσκει μου πολλά που προσθέτεις μια νότα μαύρου χιούμορ σε όλες τις σοβαροφανείς δηλώσεις! Όσο για το διαγώνια, εδοκίμασα το αλλά εν μπορώ να καλύψω όλο το εμβαδόν ακόμα τζι' αν στρίβω 90 μοίρες κάθε νύχτα! Καλή χρονιά!

@Marcella: Επίσης!

@Ritsa: Πάνω απ' όλα υγεία!

the bastard; unshaved. είπε...

Καλή χρονιά.
Das ist gut. By the way.

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Χαίρομαι που η καινούρια χρονιά σε βρίσκει γελαστή και χαρούμενη. Ό,τι κι αν.
Φιλιά και ευχές!

Saigon

Diasporos είπε...

Καλός ο απολογισμός σου. Η κρίση των late twenties εν η δυσκολότερη. Άτε, επέρασεν τζιαι τούτον. Χρόνια πολλά.

Αχάπαρη είπε...

i fasi me tes pleures tou krevatiou en iperektimimeni! anw kali xronia kai keep smiling :)

drSpock είπε...

@Unshaved: Φταίει το Google translation. Την επόμενη φορά θα σε ρωτήσω :)

@Saigon: Καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείς αν και νομίζω είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο!

@Διάσπορος: Χρόνια πολλά! Έτσι για να προετοιμάζομαι, η επόμενη είναι η κρίση των 30?!

@Αχάπαρη: Ίσως. Τουλάχιστον έχω ποικιλία!