Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Απορίας άξιο ή και άλλαξε το?

Ξέρετε εκείνη την εκπομπή που παίρνουν κάποιον με ένα άσχημο χαρακτηριστικό και του αλλάζουν τα φώτα στις πλαστικές για να γίνει κύκνος? Ε, λοιπόν από το ελάχιστο που είδα ψες τυχαία μου γεννήθηκε η εξής απορία. Γιατί κάποιος/α, ο οποίος/α μπορεί να έχει μεν γαμψη μύτη, αλλά να έχει βρει τον έρωτα της ζωής του, να είναι παντρεμένος/η με παιδιά, με ικανοποιητικές φιλικές σχέσεις, δουλειά και τα συναφή να υποβάλει τον εαυτό του σε τέτοια ταλαιπωρία (μιλάμε για πολλές εγχειρήσεις) και δημόσιο εξευτελισμό (σε έχει δει όλο το Πανελλήνιο με τις γάζες και το βυζί χύμα, δεν το συζητώ!)? Και να πεις ότι δεν βλέπονται με τίποτα? Οι περισσότεροι είναι φυσιολογικότατοι άνθρωποι που τους βλέπεις στο δρόμο κάθε μέρα χωρίς να στριγκλίζουν τα παιδάκια στο διάβα τους. Με ανθρώπους δίπλα τους που προφανώς τους εκτίμησαν και τους αγάπησαν γι’ αυτό που είναι. Εγώ ξέρω κόσμο που δεν χρειάζεται καμία πλαστική και δεν έχει τόσο φυσιολογική ζωή! Άσε που όταν μπεις στο χορό θα χορέψεις. Εσύ μπορεί μεν, να θέλεις πλαστική μύτης, αλλά πάρε και μια λιποαναρρόφηση να έχεις γιατί πως θα βγεις αύριο στα καταστήματα που είναι όλα για ανορεξικές (εδώ συμφωνώ!). Βάλε και λίγο βυζί να βρίσκεται. Πάρε λίγο και το πηγούνι μια που είμαστε εδώ. Κάνε και μια βλεφαροπλαστική. Ο σκοπός είναι να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου ή να μην τον αναγνωρίζεις κάθε πρωί στον καθρέφτη?!

Από την άλλη δεν ξέρω πως θα ένιωθα εγώ αν είχα κάτι ιδιαίτερα άσχημο πάνω μου αλλά αν είχα μια σχετικά φυσιολογική ζωή και κάποιον να με αγαπά γι’ αυτό που είμαι δεν νομίζω να έκανα κάτι τέτοιο. Το πολύ πολύ να έκανα λίγη δίαιτα, να πήγαινα και κανένα κομμωτήριο μέσα μέσα και στην τελική να μάζευα λεφτά για εκείνη την πλαστική μύτης! Αλλά να αλλάξω τα πάντα και δει δημόσια, θα το έκανα μόνο για να έχω κάτι να γράψω στο βλογ μου (not)!

10 σχόλια:

Marl3n είπε...

Tin idia aporia eixa kai egw. Evlepa to the Swan kai to The extreme Mae-over apo tin doriforiki (se zapping fasi ennoeitai). De 3erw an egine paromoio prama se ellinika dedomena..Exei xazi!

MARINOS είπε...

Εγω νομίζω ότι τα πάντα είναι θέμα ισορροπίας.
Όσων χρονών κι αν είσαι και ό,τι κι αν έχεις καταφέρει , κάποια πράγματα που σε ενοχλούν πάνω σου συνεχίζουν να σε ενοχλούν.

Αν και καταλαβαίνω τι λες, εμένα δεν μου αρέσουν τα άτομα που μολις "τακτοποιηθούν" (=δουλειά / γάμος κλπ) αφήνουν τους εαυτούς τους.

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Εγώ πάντα σκέφτομαι το άλλο. Αυτές τις μανάδες που ξαφνικά σαρανταρίζουν και τις πιάνει ένας πανικός και αποφασίζουν να λείψουν δύο μήνες από την οικογένειά τους και να γυρίσουν άλλοι άνθρωποι. Και ΟΚ κυρία μου, έλειψες, δεν πειράζει.
Όμως πες μου ποιος θα ξε-πανικοβάλει το μικρό παιδί σου, που βλέπει να το αγκαλιάζει ξαφνικά μια άγνωστη που έχει τη φωνή της μαμάς αλλά δε μοιάζει καθόλου με τη μαμά...
(Ό,τι ψυχοθεραπεία κι αν κάνουν σ'αυτά τα παιδιά "για προετοιμασία", μη γελιόμαστε, δεν είναι μικρό πράγμα... Σύγκρυο με πιάνει.)

Saigon

Sike είπε...

Καταρχάς το Swan ήταν πράγματι το κάτι άλλο, μπαίναν κάτσαρα και βγαίναν όλες αγνώριστες και τακκάρες!

στο ελληνικό extreme make-over είναι πολύ πιο ήπια η κατάσταση, δεν βγαίνεις από μέσα αγνώριστος. Δυο φορές που έτυχε να δω το ελληνικό, ήταν γυναίκες με πάτο αυτοεκτίμηση λόγω εμφάνισης. Αν και η μια ήταν παντρεμένη με παιδιά κι ο σύζυγός της της αγαπούσε, εντούτοις (για να κάνω και το συνήγορο του ντέβολ) ήθελε να γίνει πιο αρεστή τόσο στην ίδια όσο και στους άλλους. Το να φτιάχνεσαι για να αρέσεις στο άντρα σου δεν ειν κακό! Κι αφού ήβραν να τους τα κάμουν μούχτιν, ε why not!

θα ήθελα να έχω follow-ups από το Swan όμως... είμαι περίεργη how they handle themselves τωρά που έγιναν άλλος άνθρωπος!

Fri είπε...

Την έχω δει την εκπομπή 2-3 φορές, και με έχει προβληματίσει γιατί πάνε εκεί οι άνθρωποι και γίνονται άλλοι άνθρωποι...
Πιστέυω πως πρέπει πρώτα από όλα να αξιολογείς τη ζωή σου και να είσαι ευχαριστημένος αν όλα πάνε καλά και όχι άν έχεις ωραία μύτη! Και αυτό δεν έχει να κάνει με το 'βρήκα δουλειά, βρήκα σπίτι, ας αφεθώ', έχει να κάνει με το 'με αγαπούν, τους αγαπάω, έχω υγεία'. Εδώ άνθρωποι καθημερινά κάνουν εγχειρίσεις επειδή είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, ή επιεδή τίθεται θέμα ποιότητας της ζωής τουσ, και οι άλλοι να έχουν την υγειά τους και να πηγαίνουν να χαραμίζουν 2 μήνες σε νοσοκομεία, γιατρούς και χειρουργεία?
Μετά το ξανασκέφτομαι και ... Υπάρχουν άνθρωποι που κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη και δεν είναι ποτέ χαρούμενοι, που κάνουν παρέες και πιστέυουν πως όλοι τους κοιτάνε στο 'προβληματικό' τους σημείο και δεν αφήνονται να ευχαριστηθούν. Αν είναι να σε τρώει το σαράκι, άντε ν την κάνεις τέλος πάντων την εγχείριση να ηρεμήσεις!

Πρασινη νεραιδα είπε...

και μονον το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια δεν έχει καταφέρει καποιος να τα βρει με τον εαυτο του ειναι μεγάλο θέμα...
κι εγω έχω παραπάνω κώλο απ'οτι θα ήθελα, και μύτη ίσια ενω θα ήθελα γαλλική αλλά έτσι πράγματα είναι λίγο ξεφτίλα.
τα σέβη μου

Heliotypon είπε...

Μην ψάχνεις γιατί το κάνει. Αφού το θέλει γούστο της καπέλλο της. Οι άνθρωποι έχουν συχνά περίεργα (για τους άλλους) κίνητρα. Συχνά το μετανοιώνουν για κάτι, αλλά αν το θέλουν πολύ ας το κάνουν...

(Αν)άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

UrbanTulip είπε...

Γιατί ο έρωτας δεν τα λύνει όλα καλή μου. Όποιος και έρθει στη ζωή σου, δεν σημαίνει ότι ως δια μαγείας θα ξεχάσεις τα "κολλήματά" σου.

Diasporos είπε...

Απωθημένα.

Ερυκίνη είπε...

εν το είδα καμιά φορά τζι ούτε θέλω. βρίσκω τραγικό να νομίζει κάποιος ότι εννά λύσει τα issues του με το να μικράνει τη μύτη του ή να μεγαλώσει το βυζίν. άμαν εν τα έσιεις καλά με τον εαυτόν σου μετά εννά έβρεις κάτι άλλον που έννεν ωραίον, μετά κάτι άλλον κλπ κλπ. νομίζω.