Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Dear Santa...

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Μην ανησυχείς, δεν έχεις πάθει Αλτζχάιμερ (ακόμα) και δεν με θυμάσαι. Οφείλεται στο απλό γεγονός ότι δεν σου έχω ξαναγράψει. (Yes, I have been bad.) Βασικά, πρέπει να ήμουν πάντα σχετικά κυνικό παιδάκι γιατί δεν θυμάμαι να πίστευα και ποτέ σε σένα. Βέβαια, ούτε και οι γονείς μου εκάναν τεράστιες προσπάθειες υπέρ σου, αν και θυμάμαι θείους (και θείες) να ντύνονται όπως εσύ την Πρωτοχρονιά και να εμφανίζονται σπίτι μας. Κάτι αυτά, κάτι οι βιομηχανοποιημένοι σωσίες σου που κυκλοφορούν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όπως καταλαβαίνεις δεν σε βοηθούν και πολύ (να βάλεις τους PR σου να το κοιτάξουν asap). Άσε που δεν νομίζω να ήξερα και ποτέ ακριβώς τι θέλω να μου φέρεις! Ε, που να αστρονομάς κι εσύ? Από κάποια φάση και μετά μου έφερνες το δώρο σε cash και αντιλαμβάνομαι ότι το έδινες στους γονείς μου να μου το δώσουν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν εμπιστεύεσαι τις τράπεζες (και ποιος τις εμπιστεύεται με τούτα που γίνονται τωρά τελευταία!). Αλλά επειδή πρόσφατα εκπλήττω ακόμα και τον εαυτό μου με αυτά που κάνω και επειδή ήταν παράκληση μιας συνμπλόγγερ που είναι τακτική πελάτισσα σου (και όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει!) αποφάσισα να κάμω μιαν προσπάθειαν και να δω πως θα πάει. Ελπίζω μόνο τα κυπριακά ταχυδρομεία να αναλαμβάνουν αποστολή στο Βόρειο Πόλο γιατί σιγά να μην πληρώσω και Άκης Εξπρές για να το στείλω!


1. Ξεκινώ από τα μικρά για να σε βάλω σιγά σιγά στο κλίμα και να μην μου πάθεις και τίποτε γέρος... ουπς σόρρυ ώριμος εννοούσα άνθρωπος. Ουπς, ξανά σόρρυ Άγιος. Λοιπόν, θέλω το Μικρό Πρίγκιπα του Σαιντ Εξυπερύ στο πρωτότυπο με τα σχέδια του συγγραφέα που είδα στο Γαλλικό βιβλιοπωλείο (ξέρεις εσύ). Με το σκληρό εξώφυλλο, μην είσαι φτηνιάρης!

2. Επίσης, μια που θα είσαι εκεί θέλω και τα υπόλοιπα 3 βιβλία της σειράς « Le petite Nicolas». Της ίδιας έκδοσης, σε παρακαλώ, με τα άλλα που έχω για να ταιριάζουν στο ράφι.

3. Ένα ζευγάρι χαμηλές μαύρες μπότες για κάθε μέρα δεν θα ήταν άσχημο. Αν εν ωραίες πιας μου τες και σε καφέ γιατι οι άλλες εν έτοιμες να διαλυθούν.

4. Λόγω εποχής, χρειάζομαι και ένα μαλακό, πλούσιο, μεγάλο χαλί για το σαλόνι μου (σε μπορντώ χρωματισμούς) γιατί άρχισε να κρυαδίζει. Και μην ακούσω κρύα αστεία του τύπου «αν χρειάζεσαι εσύ χαλί εγώ τι χρειάζομαι στο Βόρειο Πόλο?» γιατί να σου υπενθυμίσω ότι εσύ επέλεξες να φαραντζιστείς τέρμα Θεού!

5. Τωρά που το σκέφτομαι, ρίξε και μιαν κουρτίνα που να ταιριάζει με το χαλί γιατί εγώ ψάχνω ένα χρόνο τζαι δεν ήβρα κάτι να μου αρέσει (καλού κακού πάρε και μια γυναικεία γνώμη πριν μου τα κουβαλήσεις!).

6. Α, και μια θερμάστρα μπάνιου γιατί έχει δίκαιο η Ασυγχώρητη. Πως θα απολαμβάνω το ντους μου όταν θα πρέπει να χτενίζω παγάκια αντί κόμπους που τα μαλλιά μου?!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και εδώ θα μου αποδείξεις αν πραγματικά αξίζεις τον κόπο και τα γραμματόσημα μου (ξέρεις πόσα θέλω για να πάει ως το Βόρειο Πόλο?! Τον κανονικό όι της Λευκωσίας).

7. Θέλω τον τέλειον άντρα (as seen on tv). Αν δεν είσαι σίγουρος για τις προτιμήσεις μου, δε θα σε δυσκολέψω καθόλου! Σου έχω και έτοιμη περιγραφή, εδώ. Παρακαλώ όπως σιγουρευτείς, όμως, ότι έχει κάρταν αλλαγής. Δεν είναι ότι δεν σε εμπιστεύομαι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

8. Ετελειώσαμε σχεδόν, μεν δυσπυρκάς. Θέλω το χορηγό που ψάχνω εδώ και μερικά ποστ για να χρηματοδοτήσει την κάθοδο μου εις Λονδίνα. Θέλω να είναι γενναιόδωρος και ελάχιστα απαιτητικός και να μου δίνει αρκετά για να μένω μόνη μου στο κέντρο. Ναι το ξέρω ότι είσαι μόνον Άγιος και όχι ο Ύψιστος αλλά κάμε μιαν προσπάθειαν!

9. Και τέλος, θέλω επιτέλους να αποφασίσω τι θέλω στη ζωή μου!

Όπως βλέπεις δεν εζήτησα αγάπη, ειρήνη και ευτυχία για όλον τον κόσμο και ειδικά για την πολύπαθη Κύπρο μας γιατί και η αφέλεια έχει τα όρια της!

Σε φιλώ σταυρωτά,
drSpock


(Τελικά για κάποιον που δεν ξέρει ποτέ τι θέλει, θέλω αρκετά πράγματα. Ίσως πρέπει να κάμνω λίστες πιο συχνά.)

7 σχόλια:

Ασυγχώρητη είπε...

Πρέπει να προσθέσω στη λίστα μου τις μαύρες κάλτσες τωρά που μου το θύμισες! :P (ΜΑΜΜΑΑΑ, ΕΝ ΝΑ ΠΑΕΙΣ ΣΤΗ ΖΑΚΟ ΑΥΡΙΟ;)

Έχω μιαν ιδέαν..Θα τυπώσω τις λίστες όσων γράψουμε, θα τις δέσω σε σπιράλ και θα βάλω εξώφυλλο με τίτλο: Άγιε μου Βασίλη, ευτυχώς που δεν υπάρχεις. Θα τις φυλάξω κάπου, και μετά από χρόνια θα τις βρει ένα από τα παιδιά μου (θα κάνω 1 αγόρι και 1 κορίτσι), σε ένα παλιό κιβώτιο στο εξοχικό μας στις Κάννες. Μουαχαχα:P

Ντόκτορ, όσον αφορά τις λίστες, εσύ που πολυταξιδεύεις συνηθίζεις να κάμνεις τσεκ λιστ με τα πράματα που πρέπει να πάρεις (στην Word) και να τα τικάρεις;

SparksScribbler είπε...

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη! Omg, έχω χρόνια να του γράψω.
Το "αγάπη, ειρήνη και ευτυχία για όλον τον κόσμο και ειδικά για την πολύπαθη Κύπρο μας" κλασσικό passepartout όταν ρωτούν τα παιδάκια στο δρόμο τι θέλουν για τα Χριστούγεννα, και εξαιρετικά εκνευριστικό κατά τη γνώμη μου...

Leni είπε...

Νομίζω αν σου υλοποιήσει το σημείο 9 θα είναι πολλά boring η ζωήηη!
(Εσκέφτηκες να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις τζαι η ζωή σου πλέον να πάρει μια διαγεγραμμένη πορεία; Where's the fun in that?) :p

Ανώνυμος είπε...

"As seen on Tv" hahahhaha

Ανώνυμος είπε...

Ασυγχώρητη: Pas mal. Και ελπίζω κάποια στιγμή να με καλέσεις και στο εξοχικό!
Όσο για τις λίστες (και μάλιστα στο word!), δίνω την εντύπωση τόσο οργανωμένου ατόμου?! Συνήθως σκέφτομαι από πριν κάποια πράγματα του στυλ "να πάρω και το κόκκινο τρικό μαζί μου" ή "να μη ξεχάσω τη φωτογραφική μου" και στο τέλος θυμάμαι τη φωτογραφική αλλά ξεχνώ το φορτιστή (καλή ώρα!). Πριν να κλείσω τη βαλίτσα μόνο κάνω ένα μένταλ έλεγχο "ρούχα έβαλα, παπούτσια έβαλα, εσώρουχα έβαλα, καλλυντικά έβαλα, διαβατήριο έπιασα". Τα υπόλοιπα και να τα ξεχάσω εν πειράζει. Βασικά είμαι οργανωμένη με ελεύθερο πνεύμα (ουάου!).
Θέλεις να πεις εσύ κάμνεις λίστες στο word???!!!

Queen: Εγώ πάλι του γράφω για πρώτη φορά και είναι σαφής ένδειξη του τι είμαι διαθετειμένη να κάνω για να αποφύγω να κάνω αυτό που πρέπει!

Λένη: Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι! Αυτό θα πει να αποκτάς καινούρια προοπτική΄και τελικά έχεις απόλυτο δίκαιο. Θα βαριόμουν αφόρητα αν η ζωή μου ήταν προδιαγεγραμμένη. Απλά τώρα περνώ μια φάση αβεβαιότητας και προσαρμογής επαγγελματικά που δεν βοηθά. Thanks for the fresh point of view on my perception!


Cake: Συν κάρτα αλλαγής γιατί ποτέ δεν διαβάζουμε τα small prints!

Anti-Christos είπε...

"Όπως βλέπεις δεν εζήτησα αγάπη, ειρήνη και ευτυχία για όλον τον κόσμο και ειδικά για την πολύπαθη Κύπρο μας γιατί και η αφέλεια έχει τα όρια της!"

Ώρες-ώρες ρίχνεις ατάκες-κορυφή! :)

Ανώνυμος είπε...

Αντί-Χρηστος: Ώρες-ώρες???!