Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Help wanted!

Εν ημπορώ άλλο! Εκουράστηκα, εβαρέθηκα, εσικκύρτησα!

Η δουλειά δεν πάει πουθενά. Κάθε φορά που βλέπω το Γερμανό θέλω να τον κτυπήσω και να βάλω τα κλάματα (και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά). Ενώ κανονικά είχα το διπλάσιο χρόνο από ότι θα χρειαζόμουν τελικά παίζει και να μην προλάβω να έχω αποτελέσματα ως το Νιόμβρη. Κάθομαι στη δουλειά κανά 8ωρο για άκτουαλ χρόνο εργασίας 1-2 ώρες! Εβαρέθηκα να βρίσκω δικαιολογίες για να μη βγώ μαζί του και εβαρέθηκα να κάθομαι συνέχεια μέσα (γιατί πόσους περιπάτους να πάω μόνη μου).

Συν τοις άλλοις, αντί να κάτσω να γράψω κανέναν άρθρο (γιατί τα βιογραφικά δεν κτίζονται που μόνα τους!), να κάμω την παρουσίαση μου για την άλλη βδομάδα ή τέλοσπάντων να κάμω κάτι χρήσιμο, είδα ΟΛΑ τα πρώτα επεισόδια ΟΛΩΝ των καινούριων σειρών και όπως θα καταλάβετε χαζεύω συνέχεια στα βλογ! Και δε συμβαίνει και κάτι να σπάσει η μονοτονία.

Αν δεν γίνει κάτι σύντομα, π.χ. να έρθει κάποιος αύριο και να μου πει "Χαίρεται, είμαι ο καινούριος συνεργάτης και ήρθα να σου δείξω ακριβώς τι πρέπει να κάμεις" με βλέπω να κυκλοφορώ ντάουν τάουν Μιούνιχ με μίαν ταπέλλα που να λέει "Willing to perform sexual favours for expert IT assistance"!




Και το χειρότερο είναι ότι δεν αστειεύομαι.

12 σχόλια:

Anti-Christos είπε...

Ε, ρε Και να ζούσα στο Μόναχο!

Έξπερ δεν με λες...Αλλά θα τα βολεύαμε!

:)

Υλάτης είπε...

Every cloud has a silver lining

Ανώνυμος είπε...

Anti-Cristos: Dustihos miloume gia exper me exeidikeusi sto sugkekrimeno thema (koluomai na epektatho). Alla pistepse me, makari na mporouses...kai tha ta voleuame! :)

Ylati: Arkei na mporeis na to deis.

SparksScribbler είπε...

Awwww.... Hope you 'll be able to overcome all of these soon. And apparently Germans find it hard to realise that a woman's not interested...

(i can't write in greek from the pc, and i don't really like grenglish so...)

Κρίση Ταυτότητας είπε...

oh, do I know that feeling... (good luck!)

Arahni είπε...

I got this feeling (from personal experience) oti an den spasoun ta nevra sou, an den tsakrisei to flatzin sou kai an den ginei i psihologia sou skata den kontefkeis tou phd.

To mono pu en na sou po einai an kateveis sto Munich me tin tepeloua makari na einai kalos o IT...ohi mono sto IT aspect.

Ανώνυμος είπε...

Queen: Το πρόβλημα με τους Γερμανούς (Χ1000 με τον συγκεκριμένο) είναι ότι η δουλειά έρχεται πάντα πρώτη και με σειρά προτεραιότητας. Επειδή το δικό μου πρότζεκτ δεν είναι αρκετά σημαντικό, με γράφει κανονικά τις εργάσιμες ώρες που θέλω την προσοχή του και με θυμάται όταν βραδιάζει!

Κρίση: Really? Είσαι κι εσύ βασανισμένο νιάτο?!

Αράχνη: Το διδακτωρικό έπιασα το ήδη και δεν ετσακρίσαν τα νεύρα μου. Ήρτε μου μετά! Ίσως τελικά το αποφύγω το ρεζίλεμα στο Μόναχο, όμως. Με έπιασε τηλέφωνο ο καθηγητής μου σήμερα, άκουσε με πως ήμουν και έπεσε τηλ. στο Γερμανό. And guess what! Σήμερα ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα μου! Αυτοβούλως και εθελοντικώς, χωρίς να πρέπει να το ζητήσω 100 φορές! Αλλά...εγώ είμαι μία απλή PhD όχι καθηγήτρια. (Να ναι καλά ο άνθρωπος)

BioLogos είπε...

@dr.Spock

Φιλική συμβουλή για να μην τρελαίνεσαι από κάποιον που τους έχει φάει με το κουτάλι τους Γερμανούς μέρα-νύχτα.
Προσπάθησε να δείξεις ανεξαρτησία,πρωτοβουλία και ψυχραιμία...Και θα σου έρθουν απευθείας.

Επίσης γιατί δεν ξέρεις τί πρέπει να κάνεις υποψήφια διδάκτορας κοπέλα?Αστειεύομαι φυσικά,αλλά μην αγχώνεσαι και ας πάρει όσο θέλει.Στο τέλος θα γίνει η δουλειά.

Arahni είπε...

Teleia drspock! Vgalate akri toulahiston?
Update diko mou: o kathigitis mu apofasise simera oti ton ioulio prepei na kano submit, asheto oti molis mu edose feedback sto draft k mou eipe oti einai ok. Tzinin tin tapeloua fertin k tha tou tin spaso pano stin tzefali :)

Ανώνυμος είπε...

Biologos:Αγαπητέ Βιολόγε, dεν έχω πρόβλημα με όλους τους Γερμανούς, μόνο με τον συγκεκριμένο, ο οποίος με εκνευρίζει γενικώς (και δεν είμαι η μόνη). Να δείξω και πρωτοβουλία και anexartisia. Αν όμως, αυτό που ήρθα να κάνω δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο του διδακτωρικού μου (που το πήρα είπαμε. Τους ξεγέλασα ότι κάτι ξέρω και μου το δώσανε) αλλά και ο τρόπος με τον οποίο γίνεται δεν είναι καν το αντικείμενο των σπουδών μου, ε, τότε δεν θεωρώ ότι είμαι παράλογη ή το παίζω ντίβα αν περιμένω κάποια καθοδήγηση και βοήθεια. Αν ήθελα να μαζοχίζομαι μόνη μου, μπορούσα να κάτσω και σπιτάκι μου, να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο και όχι να έρθω εδώ να «μάθω από τους ειδικούς» μη χέσω! Αυτό που δεν μπορώ είναι να ρωτώ πως γίνεται κάτι, να μου λέει να κατεβάσω το τάδε πρόγραμμα, να το κατεβάζω , να διαβάζω το μάνουαλ, να το μαθαίνω επί μία βδομάδα (μόνη μου), στο τέλος να λέω ότι μάλλον το συγκεκριμένο ΔΕΝ κάνει αυτό που θέλουμε και να μου λέει «α, καλά. Δοκίμασε και αυτό». Και καπάκι να μαθαίνω ότι μάλλον πρέπει να γράψω το δικό μου πρόγραμμα. Σε ποια γλώσσα? Στην Αγγλική, τη Γαλλική, την Εληνική ή την Κυπριακή?! Γιατί άλλες δεν ξέρω. Και δεν πρόκειται να μου έρθει επιφοίτηση! Υποστηρίζω ότι «καθείς εφ ώ ετάχθει». Δεν γίνεται να τα κάνω όλα και να συμφέρω! (Τα θυμήθηκα και εκνευρίστηκα πάλι!).

Arahni:Prospathoume! Eipame, an eheis kalo kathigiti diavaine!

BioLogos είπε...

Eχεις ένα δίκιο αλλά με τους συνεργάτες ισχύει το ίδιο με τους συγγενείς.Δηλαδή δεν τους επιλέγεις.Οπότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι για το αν είναι συμπαθής,αντιπαθής,βρωμάει κτλ.Δείξε υπομονή και μπορεί να χρειαστεί να κάνεις και άσχετα πράγματα (όπως όλοι μας αραιά και που)αλλά στο τέλος θα γίνει η δουλειά.Ψυχραιμία.

Ο δρόμος της έρευνας είναι στρωμένος μόνο με αστοχία προγραμματισμού,μπόλικο άγχος και την αίσθηση ότι είσαι μαλάκας.Οπότε βρίσκεσαι στον κατάλληλο δρόμο.

Την καληνύχτα μου

Ανώνυμος είπε...

Biologos: Na sai kala! Akoma sti douleia eimai kai mazohizomai giati ehasa to teleutaio leoforeio (ntrapika na fugo eno ekane kati gia mena kai tora ton perimeno kana 2oro mipos kai fugoume apopse!).Den tha xanasunergastoume me ton sugkekrimeno omos. Tha askiso veto!
PS: Did I mention I am thinking of a career change!