Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Κόκκινα Φανάρια

Την πρώτη φορά που ήρθα Μόναχο, πέρσι το Μάιο, είχα μείνει σε ένα ξενοδοχείο δίπλα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Το ξενοδοχείο ήταν αρκετά καλό, η περιοχή ήταν κεντρική με αρκετά ξενοδοχεία και ο σταθμός με όλες τις γραμμές του μετρό δίπλα. Την πρώτη μέρα βγαίνω από το ξενοδοχείο και πάω προς το μετρό. Στα 5 βήματα πέφτω πάνω σε ένα καζίνο (βλ. φρουτάκια). Δε δίνω σημασία και προχωρώ. Στα 10 βήματα, πιάνει το μάτι μου κάτι πολύχρωμο σε μια απλή και λιτή βιτρίνα που με πρώτη ματιά δεν ξεκαθάριζε τι είναι. Γυρίζω να κοιτάξω και βλέπω κάτι πολύ ωραία χρωματιστά «πράγματα» -μιλάμε για καταπληκτικούς χρωματισμούς- δίπλα από ένα πλαστικό κίτρινο παπάκι που έγραφε πάνω «duck me». Κοντοστέκομαι για μερικά δευτερόλεπτα και συνειδητοποιώ ότι αυτά στη βιτρίνα είναι δονητές (εντάξει δεν είχα ξαναδεί από κοντά και μου πήρε λίγη ώρα να καταλάβω). Σκέφτομαι ότι πολύ φιλελεύθεροι είναι οι Γερμανοί και συνεχίζω. Στα 20 βήματα πέφτω πάνω σε ένα μπαρ/στριπτιτζάδικο με οθόνες έξω για να παίρνεις ένα μικρό preview από τα μέσα. Συνεχίζω γιατί έχω αργήσει και πέφτω πάνω σε δεύτερο κατάστημα ερωτικών ειδών. Στην επιστροφή το βράδυ είδα και τα κορίτσια να στέκονται έξω από το ένα κλάμπ αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Σημειωτέον, από τα πολλά γειτονικά ξενοδοχεία έβλεπα να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν λεοφορεία με μεσήλικους τουρίστες.

Κάτι αυτά, κάτι τα πρωτότυπα θέματα δημοσκοπήσεων στους δρόμους, είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί είναι πολύ φιλελεύθεροι και δεν έχουν ταμπού σ’ αυτά τα θέματα. Ώσπου, ένα βράδυ με φέρνει ο Γερμανός στο ξενοδοχείο και πριν να κατεβώ με ρωτά αν είναι ήσυχα στο ξενοδοχείο μου ή αν έχει φασαρία τη νύχτα. Του απαντώ πως μια χαρά ησυχία έχει αλλά γιατί ρωτά και μου λέει πως αυτή είναι η «red-light district» του Μονάχου! «Α, ναι» του κάνω. «Κι εγώ νόμιζα πως ήταν όλο το Μόναχο έτσι». Κόκκαλο ο Γερμανός!

7 σχόλια:

Diasporos είπε...

...που τις ιστορίες που δέ λέμεν της μαμμας, σωστά;
άτε κόρη, τοσους τοπους, τζιαμέ έδωκες;!!!

Αχάπαρη είπε...

hehe skeutomai tora an eixe stin kipro etsi geitonia pws tha itan

anipotheti είπε...

exei exei .... apla emas enen vitrines... en bar pou panta exoun ti porta anixti kai aman eisai ufo kai en dierwtitheis giati en etsi gerimo kai giati mono slaves exei mesa ...kai paeis na pieis ena poto tha sou xrewsoun tin seven up 12 europoula kai an tous peis oti en theleis na keraseis tin kopella mporei na se siroun poksw me tin kelle animeni opws tin patixa .... :)

SparksScribbler είπε...

Τον καημένο τον άνθρωπο! Ελάωσες τον!
Τεσπά, έχεις πρόσκληση!

Ασυγχώρητη είπε...

Χαχαχα.. ρε δόκτωρ δηλαδή στο Άμστερνταμ που εν να πάεις να μείνεις;; Αρέσκει σου και η ερμού ποτζεί παλιά Λευκωσία; ;)

Ανώνυμος είπε...

Διάσπορος: Δεν ήταν καθόλου κακή περιοχή και θα ξαναέμενα ευχαρίστως. (Εν πολλά που δεν λαλώ της μάμμας μου!)

Αχάπαρη: Όπως μας ενημερώσαν υπάρχει.

Ανυπόθετη: Να υποθέσω μιλάς από προσωπική εμπειρία?!

Queen: Μην ακούω σχόλια συμπάθειας για τον συγκεκριμένο! Ευχαριστώ για την πρόσκληση :)

Ασυγχώρητη: Δεν ξέρω για το Άμστερνταμ, αλλά σε διαβεβαιώ ότι εδώ είναι διακριτικότατη, κεντρικότατη και μια χαρά περιοχή και όπως είπα και στο Διάσπορο ευχαρίστως θα ξαναέμενα. Εντάξει μπορεί να μην ένιωθα άνετα να κυκλοφορώ μόνη μου μες τα μαύρα μεσάνυκτα όπως εδώ που μένω τωρά και να έβλεπα όλο Τούρκους, αλλά τουλάχιστον έβρισκα τον καλύτερο γύρο!

Sike είπε...

χαχαχααχ
κι εγώ, ανυπόθετη, πολύ καταρτισμένη σε βρίσκω!! LOL